Fotografia care i-a bulversat pe romani. Un tanc al rebelilor kurzi din Siria are numere de inmatriculare din Bucuresti

Ultima actualizare: 04-09-2016 07:10

Cunoscuta pentru stirile, si imaginile de razboi Siria a produs  senzatie printre internautii romani cu un alt fel de eveniment.

O grupare kurda care lupta impotriva regimului sirian a publicat poze cu un tanc pe care apare o placuta de inmatriculare din Romania, cu steagul Uniunii Europene.

Faceti cunostinta cu luptatorii kurzi din gruparea Jesh Al Thuwar, sau Armata Revolutionarilor din Siria. S-au filmat si fotografiat imediat dupa ce au cucerit localitatea Um Hosh, la nord de Alep. Pe site-ul lor apare in toata splendoarea si un tanc rusesc T 72, pe care este pus la loc de cinste un numar de inmatriculare romanesc, din Bucuresti: B 26 YKZ.

Este un numar cu steagul Uniunii Europene, ceea ce arata ca a fost eliberat de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari din capitala Romaniei, dupa 2007, anul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana.

Pe site-ul gherilei din Siria este postata o fotografie a tancului pe care este montat numarul de masina romanesc, una facuta din fata. Pe site-ul unei agentii de presa din Siria apare o alta fotografie a tancului, din lateral. Sansele ca fotografiile sa fie trucate sint extrem de mici.

Potrivit Directiei permise si inmatriculari, placutele cu numarul Bucuresti 26 YKZ sint montate pe o masina aflata in circulatie. Si asta pentru ca, daca cereti preferential acest numar pentru masina, un mail de la DRPCIV va informeaza ca acesta este indisponibil la aceasta data.

La urma urmei, sa faceti rost de un numar romanesc nu este deloc greu. Puteti gasi unul pierdut sau furat. Si nu e complicat nici pentru cel care a ramas fara placuta. Trebuie sa se duca la Directia Permise si Inmatriculari cu buletinul, banii, actele masinii si o cerere pe propria raspundere in care sa spuna ca a pierdut sau i-a fost furat numarul de la masina.

In intreaga lume, vehiculele militare blindate nu au placute de inmatriculare ca cele civile, nici macar numere de institutie, ci coduri specifice fiecarei tari, vopsite pe blindaj.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO