Cum se simte jurnalista rusă înjunghiată în redacție, săptămâna trecută
Tatyana Felgenhauer, jurnalista rusă înjunghiată săptămâna trecută în zona gâtului, în timp ce se afla în redacția postului de radio la care lucrează, a făcut, luni, primele precizări de la atac.
Femeia, care este redactorul-șef adjunct al singurului radio independent din Rusia, a fost în comă și a fost supusă unor intervenții chirurgicale, însă starea sa s-a îmbunătățit, informează Associated Press.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Astfel, în prima sa intervenție publică de la atac, Felgenhauer a afirmat că „s-a luptat pentru viața ei” și le-a mulțumit prietenilor, colegilor și familiei pentru susținere. Totodată, ea a precizat că o persoană necunoscută, care se afla în vizită la radio, i-a acordat primul ajutor, în timp ce un coleg s-a dus să solicite intervenția autorităților.
„Femeia respectivă nu a plecat. A ținut o compresă asupra rănii, pentru că eu nu mai aveam energie și începusem să mă înec cu sânge”, a mai spus jurnalista.
Ca urmare a incidentului, Boris Grits, un bărbat de 48 de ani cu cetățenie rusă și israeliană, a fost arestat. Potrivit presei din rusiam el ar fi atacat întâi un paznic, după care a mers direct la etajul la care lucra Tatyana Felgenhauer, unde a atacat-o.
La o întrevedere cu activiștii ruși, președintele Vladimir Putin a respins ipoteza că jurnalista a fost atacată ca reacție la poziția publicațiilor independente față de Guvernul de la Moscova.
„A fost vorba doar despre un bărbat bolnav. Ce legătură are asta cu libertatea de exprimare?”, a spus președintele Rusiei, subliniind că radioul la care lucrează femeia primește fonduri e la stat.
Reacția jurnalistei vine la o zi după ce cea mai mare televiziune din Rusia a difuzat o filmare de 13 minute din ziua atacului, susținând că ar fi fost provocat chiar de conducerea radioului.
Cu două săptămâni înainte de atac, Rossya 24 a difuzat un documentar, în care Felgenhauer și colegii ei au fost acuzați că „lucrează împotriva Rusiei”.