Cum se simte jurnalista rusă înjunghiată în redacție, săptămâna trecută


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 30 Octombrie 2017 20:10
Categorie: Stiri externe
Radio Rusia

Tatyana Felgenhauer, jurnalista rusă înjunghiată săptămâna trecută în zona gâtului, în timp ce se afla în redacția postului de radio la care lucrează, a făcut, luni, primele precizări de la atac.

 

Femeia, care este redactorul-șef adjunct al singurului radio independent din Rusia, a fost în comă și a fost supusă unor intervenții chirurgicale, însă starea sa s-a îmbunătățit, informează Associated Press.

Astfel, în prima sa intervenție publică de la atac, Felgenhauer a afirmat că „s-a luptat pentru viața ei” și le-a mulțumit prietenilor, colegilor și familiei pentru susținere. Totodată, ea a precizat că o persoană necunoscută, care se afla în vizită la radio, i-a acordat primul ajutor, în timp ce un coleg s-a dus să solicite intervenția autorităților.

„Femeia respectivă nu a plecat. A ținut o compresă asupra rănii, pentru că eu nu mai aveam energie și începusem să mă înec cu sânge”, a mai spus jurnalista.

Ca urmare a incidentului, Boris Grits, un bărbat de 48 de ani cu cetățenie rusă și israeliană, a fost arestat. Potrivit presei din rusiam el ar fi atacat întâi un paznic, după care a mers direct la etajul la care lucra Tatyana Felgenhauer, unde a atacat-o.

La o întrevedere cu activiștii ruși, președintele Vladimir Putin a respins ipoteza că jurnalista a fost atacată ca reacție la poziția publicațiilor independente față de Guvernul de la Moscova.

„A fost vorba doar despre un bărbat bolnav. Ce legătură are asta cu libertatea de exprimare?”, a spus președintele Rusiei, subliniind că radioul la care lucrează femeia primește fonduri e la stat.

Reacția jurnalistei vine la o zi după ce cea mai mare televiziune din Rusia a difuzat o filmare de 13 minute din ziua atacului, susținând că ar fi fost provocat chiar de conducerea radioului.

Cu două săptămâni înainte de atac, Rossya 24 a difuzat un documentar, în care Felgenhauer și colegii ei au fost acuzați că „lucrează împotriva Rusiei”.

Sursa: AP

VIDEO PROTVPLUS.RO