Cum s-a petrecut incidentul cu avionul Tarom la Amsterdam. Marturia unei pasagere: "Zdruncinatura, apoi un zgomot puternic"


Ultimul update: Marti 13 Iunie 2017 06:51
Data publicarii: Sambata 10 Iunie 2017 16:54
Categorie: Stiri externe

Inca un incident pentru compania Tarom. Un avion a fost lovit pe aeroportul din Amsterdam de o masina de transport bagaje. Este a treia aeronava care va sta o perioada la sol pentru reparatii.

Celelate doua au fost avariate la Madrid, unde o pasare a intrat intr-un motor, si la Chisinau, unde cursa a iesit de pe singura pista a aeroportului.

Avionul "Braila", un Boeing 737, din flota TAROM, a fost avariat de o masina de carat bagaje, pe aeroportul din Amsterdam, vineri seara, in momentul in care era pregatit pentru cursa Amsterdam-Bucuresti. 

Cei 100 de pasageri se imbarcau in acel moment.

Florentina Neagu, pasagera: "Ma imbarcasem printre primii oameni si asteptam linistita pe locul si deodata am simtit o zdruncinatura si un zgomot foarte puternic. Din cate am vazut, nu a oprit la timp sau cand a vrut sa opreasca si sa intoarca a oprit in avion. Nu au tinut franele ori nu a calculat bine distanta."

Gaura din fuzelaj este destul de mare, asa ca aeronava nu a mai putut decola. Unii pasageri au fost cazati la hotel ca sa zboare a doua zi spre Bucuresti, pentru altii Tarom a reusit sa gaseasca in scurt timp o alta cursa.

Surse din cadrul Tarom sustin ca in acest moment aeronava este inspectata si, in mod normal, compania de handling ar trebui sa plateasca despagubiri. Nu se stie cat timp va sta la sol avionul avariat.

Pentru Tarom, este a treia aeronava indisponibila in acest moment. La inceputul lunii mai, o pasare a intrat in motorul unui Boeing 737, la Madrid, iar acesta nu a fost inca reparat. Iar saptamana trecuta un ATR 42 a iesit de pe pista la Chisinau.

Cele doua aeronave noi, aduse la Tarom de curand, vor putea fi utilizate peste cel putin o saptamana.

Operatorul national a inceput sezonul estival cu 18 din cele 23 de aeronave.

Avion Tarom lovit de o masina de bagaje pe aeroportul din Amsterdam. Pasagerii au vazut o gaura in fuselaj
Tarom, in cadere libera. Anuntul operatorului de stat, la o saptamana dupa ce a achizitionat doua aeronave noi
FULLSCREEN
Cum s-a petrecut incidentul cu avionul Tarom la Amsterdam. Marturia unei pasagere: "Zdruncinatura, apoi un zgomot puternic"
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO