Cum arată simulatorul folosit de piloții avioanelor Boeing 737 Max 8. VIDEO


Ultimul update: Vineri 29 Martie 2019 12:40
Data publicarii: Vineri 29 Martie 2019 12:13
Categorie: Stiri externe
Cele două avioane Boeing 737 Max care s-au prăbușit în ultimele luni nu aveau două sisteme de siguranță pe care compania le vindea doar în model ”extra” - 7

Simulatorul Boeing 737 Max 8 este singurul de acest fel în Etiopia. Este locul în care au fost pregătiți piloții cu experiență, potrivit companiei Ethiopian Airlines.

După tragedia care a ucis 189 de oameni în Indonezia, zborul 302 a fost a doua cursă fatală a avioanelor de tip Max 8, care s-a produs în numai șase luni, potrivit CNN.

Experții care au investigat ambele cazuri au analizat în special noile caracteristici ale avioanelor Max 8, adică MCAS (Sistemul de Amplificare a Caracteristicilor de Manevrare), dar și dacă piloții au fost suficient de pregătiți.

O singură simulare durează cel puțin opt ore, iar totul este conceput în așa fel încât să pară cât mai real.

Însă manualul de instrucțiuni al modelului Max 8 nu spune nimic despre MCAS. Experții în aviație spun că manualele de zbor sunt „biblia” piloților, care îi ajută de fiecare dată când întâmpină vreo problemă.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO