Cum arată cea mai mare casă din lume. Proprietatea a fost scoasă la vânzare pentru o sumă uriașă
În Statele Unite urmează să fie scoasă la vânzare una dintre cele mai mari proprietăți din lume. Dezvoltatorul s-a îngropat în rate și datorii și a fost obligat de instanță să scoată urgent pe piață colosala casă din Los Angeles.
Prețul țintit este de o jumătate de miliard de dolari.
Mega-conacul din Bel Air reprezintă o categorie imobiliară în sine!
„Cu șapte ani în urmă, mi-a venit ideea să construiesc cea mai mare și mai scumpă casă din lume. Unicatul absolut. Și am făcut-o!”, a declarat dezvoltatorul Nile Niami.
Temerarul dezvoltator Nile Niami, fost producător de filme, speră să vândă locuința cu exorbitantă suma de 500 de milioane de dolari, de departe cea mai scumpă din lume. Ar fi așteptat momentul și clientul potrivit, numai că s-a trezit cu creditorii la ușa, care l-au somat să-și achite urgent datoriile. O instanță din California l-a obligat să pună casa în vânzare.
„Este una dintre cele mai extraordinare proprietăți din istorie. Are aproape 10 mii de metri pătrați și o priveliște pe care nici nu ți-o poți imagina dacă n-o vezi. Este bijuteria din Bel Air!”, a transmis executorul judecătoresc Ted Lanes.
Proprietatea include o sală de bowling, un club de noapte și SPA. Iar dormitorul principal are propria piscină.
Finisajele erau aproape gata când dezvoltatorul a rămas fără bani.
„Fie că e vorba de finisaje la grădină ori la instalația electrică, trebuie să mă asigur că totul este desăvârșit, astfel încât casa să fie gata de vânzare”, a mai spus executorul judecătoresc.
„Există doar câțiva oameni în toată lumea care se pot califica pentru o asemenea vânzare. Aceștia își vor dori intimitate, ceea ce e greu de obținut când cumperi una dintre cele mai scumpe proprietăți din lume”, a explicat Eric Iavey, consultant imobiliar pentru Sotheby’s.
Experții în imobiliare se așteaptă ca găsirea unui vânzător să dureze cel puțin un an. Au însă și o veste bună: „Nicicând n-a fost mai bună piața pentru asemenea proprietăți”, a mai adăugat consultantul imobiliar.
În 2018, dezvoltatorul a împrumutat 82 de milioane de dolari ca să-și realizeze proiectul ambițios. Între timp, cu dobânzile aferente, Niami datorează 110 milioane de dolari.