Cum a ajuns o legendă a boxului să trăiască într-o sărăcie cruntă. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 16:47
Data publicarii: Miercuri 06 Februarie 2019 16:29
Categorie: Stiri externe
box, Rudi Lubbers, pugilist olandez, saracie,

O fostă legendă a boxului, Rudi Lubbers, pugilistul olandez care l-a înfruntat pe Muhammad Ali, în Jakarta acum mai bine de 40 de ani, trăiește într-o sărăcie cruntă în Bulgaria.

Fostul pugilist Rudi Lubbers, campion al Olandei la categoria grea, cel care a pierdut la puncte în faţa celebrului Muhammad Ali în urmă cu peste patru decenii, reuşeşte din nou să se ridice în picioare după ce viaţa i-a dat cele mai crunte lovituri, scrie Reuters.

În vârstă de 73 de ani, Rudi, alături de partenera sa, Ria, a trăit în ultimele două luni în sărăcie, la marginea unei comune din sud-estul Bulgariei, Koşariţa (regiunea Burgas), până când o televiziune din Olanda a difuzat, săptămâna trecută, un reportaj care a atras atenţia opiniei publice din această ţară.

Cei doi au supravieţuit într-o camionetă frigului care a lovit Bulgaria luna trecută, fără a avea energie electrică, apă curentă sau condiţii igienico-sanitare, îngrijind câini vagabonzi, însă starea de sănătate a Riei s-a deteriorat brusc, fiind internată în stare critică.

Rudi Lubbers a afirmat ulterior că starea acesteia s-a îmbunătăţit însă va mai rămâne în spital pentru câteva zile.

"Cel mai important lucru este că prietena mea şi-a revenit şi va putea din nou să-şi vadă câinii. În Bulgaria este imposibil să trăieşti într-o casă cu atât de mulţi câini. Este posibil dacă ai 3 sau 4, însă noi avem acum 16 câini care au şi pui. Aş trăi o viaţă normală, dar nu ştiu dacă aş putea sta într-o casă. Eu prefer să stau în rulotă'', a spus Lubbers.

Rudi Lubbers, care a reprezentat Olanda la JO din 1964 şi 1968 înainte de a trece la boxul profesionist în 1970, a afirmat că meciul cu Muhammad Ali, pe care l-a pierdut la puncte după 12 reprize şi în urma căruia a câştigat 125.000 dolari, l-a făcut foarte puternic din punct de vedere mental.

"Am învăţat din acea luptă, aşa că am putut supravieţui aici'', a declarat Lubbers, menţionând că prietena sa a făcut mereu rost de haine şi mâncare de la localnici, dar şi de băuturi alcoolice care i-au ajutat să nu îngheţe în rulotă.

În urma difuzării reportajului, mulţi olandezi au donat bani pentru fostul lor campion naţional, adunându-se până acum suma de 12.500 euro.

Fiul lui Rudi, Marco, s-a deplasat în Bulgaria pentru a-şi întâlni tatăl, după ce nu a mai ţinut cu acesta legătura în ultimii doi ani. De asemenea, olandezi care trăiesc în ţările din Balcani au contribuit cu bani pentru ridicarea unui adăpost pentru câini în Koşariţa.

Rudi şi Ria au lucrat într-un parc de distracţii după ce pugilistul s-a retras din activitatea sportivă însă au devenit oameni ai străzii după ce ea a fost declarată ca fiind în faliment în 1999. Au trăit în mai multe ţări, precum Liban, Maroc, Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Portugalia, înainte de a ajunge în Bulgaria în urmă cu câţiva ani.

Lubbers a menţionat că a rămas prieten cu Muhammad Ali, cu care a luptat în 1973.

''Ali mi-a zis: Rudi, tu ai fost singurul pugilist alb de la care am învăţat ceva'', a afirmat olandezul, care a adăugat că urmăreşte în continuare, când poate, meciuri de box, dar că este dezamăgit de tehnicile moderne.

''Iubesc boxul, dar boxul s-a schimbat. Acum este mai mult bătaie'', a arătat Lubbers.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO