Cum a ajuns o familie din Ucraina să adopte 8 pui de lilieci. Ce nume le-au dat

Dată publicare: 27-02-2021 08:49
Dată actualizare: 27-02-2021 10:16


Când vine vorba despre animale de companie, imaginaţia copiilor, în special, îi lasă de multe ori pe părinţi fără cuvine. Unii vor să aibă grijă de arici, alții de tarantule sau de reptile de toate soiurile.

 

O familie din Ucraina are şi ea acasă oaspeţi mai puţin obişnuiţi. Este vorba despre 8 pui de lilieci care, de cele mai multe ori, le dau trezirea cu noaptea în cap.

Este agitaţie mare în locuinţa acestei familii din Vinnytsia, Ucraina, unde și-au făcut cuib 8 pui de lilieci. Proprietarii casei nu știau de existența micilor intruși până când nu i-au văzut ieșind din spatele panourilor puse în balcon.

Halyna Rybachuk-Prach, proprietara casei: "Avem două pisici și păreau extrem de îngrijorate. Când m-am uitat în acel loc, am văzut un liliac. Mai era unul în spate, iar astăzi s-a născut un al optulea liliac".

Prezenţa noilor locatari i-a speriat la început, dar pentru că puii riscau să moară de frig, oamenii au decis să îi adopte. Acum sunt obișnuiți cu noii chiriași și chiar le-au dat nume.

 

Le spun chiar și povești de ”noapte bună”

 

Nazar Denevskyi, fiul proprietarei: "Pe primul l-am botezat Jeffrey, apoi mama l-a botezat pe al doilea Jesse, iar ceilalți sunt Peter, Eligrada, Lucas, Ruben, Magnus și Gabrielle".

Fiind la prima experienţă de acest gen, familia Denevskyi a trebuit să înveţe de pe internet cum să hrănească liliecii. Acum caută să cumpere larve de gândaci și diverse insecte.

"Uitaţi-vă cum ține penseta cu mânuţa lui. Este foarte deștept".

Vitalii Hukov, angajat Centrul de Reabilitare al Liliecilor Kharkiv: "Este important să îi hrăniți în funcţie de greutatea lor corporală, să îi ţineţi la adăpost până vine primăvara, apoi să îi lăsaţi liberi în sălbăticie".

Până când vor fi gata pentru viata în sălbăticie, familia din Vinnytsia are grijă să-i răsfețe, spunându-le chiar şi poveşti de "noapte bună".