VIDEO. ”Un miracol pe nume Skipper”. O cățelușă s-a născut cu 6 picioare și 2 cozi

Dată publicare: 25-02-2021 16:28
Dată actualizare: 25-02-2021 16:53


Skipper, caine, animal

O cățelușă pe nume Skipper este cu adevărat unică în lume. Ea s-a născut cu 6 picioare și 2 cozi, potrivit informațiilor publicate de presa locală, citate de Live Science.

Medicii săi veterinari spun că Skipper ar putea fi primul animal cu această condiție rară la naștere care să supraviețuiască.

Acesta este un miracol pe nume Skipper. Literal. A supraviețuit mai mult decât orice alt câine ... cu combinația asta de afecțiuni congenitale”, a scris clinia veterinară din Oklahoma, unde a fost tratat animalul, adăugând că ”cercetările nu arată că (un câine cu astfel de afecțiuni) s-ar fi născut în viață până acum”.

Skipper este un amestec între un border collie și un ciobănesc australian, și împreună cu ea s-au mai născut 8 cățeluși în 16 februarie, potrivit CNN.

Medicii veterinari au diagnosticat-o pe Skipper cu două tulburări congenitale numite monocephalus dipygus și monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, ”ceea ce înseamnă pur și simplu că are 1 cavitate capului și toracelui, dar 2 regiuni pelvine, 2 tracturi urinare inferioare, 2 sisteme de reproducere, 2 cozi și 6 picioare, printre altele", se arată în mesajul de pe Facebook.

Este foarte probabil ca Skipper să fi făcut parte dintr-un geamăn din pântec, ”iar când ovulul fertilizat a încercat să se despartă, nu s-a separat complet", a declarat pentru CNN dr. Tina Neel, proprietarul spitalului veterinar Neel.

Skipper are, de asemenea, semne de ”spina bifida”, un defect congenital în care coloana vertebrală nu se închide corect în timpul dezvoltării.

În ciuda condițiilor sale fizice rare, Skipper pare sănătoasă. ”Organele ei par a fi într-o formă excelentă”, iar ea crește corespunzător, potrivit postării de pe Facebook.

”Toate picioarele ei se mișcă și răspund la stimul la fel ca la un cățeluș normal”, se mai spune în mesaj.

Skipper ar putea avea nevoie de kinetoterapie și de ajutor cu mobilitatea, pe măsură ce îmbătrânește.

Sursa: Live Science

Tags: caine, catel, animale,


VIDEO PROTVPLUS.RO