"Crema" delicateselor, prin care Italia si-a castigat faima mondiala. Cat costa un kilogram de caviar de melci
Vin spumant, cu stelute de aur si caviar de melci. Asa incepe meniul la Salonul luxului alimentar, deschis la Milano. Ca orice produse de lux, care se respecta, nu se gasesc in magazine.
Dar, pot fi comandate prin intermediul asociatiilor de producatori. Organizatorii expozitiei spun ca au adus "crema" delicateselor, prin care Italia si-a castigat faima mondiala.
Spumantul cu stelute de aur in compozitie i-a insufletit instantaneu pe vizitatorii ajunsi in fata standului. E pretios si sanatos, dau asigurari producatorii.
Pentru ocazii speciale este potrivita si sticla a carei eticheta este garnisita cu cristale Swarowski.
Privirile, deopotriva pofticioase si curioase, au zabovit indelung si asupra caviarului de melci. Pretul le-a cam taiat totusi apetitul 10.000 euro pentru un kg. Ouale de melci sunt culese manual, iar melcii sunt hraniti, cum altfel, cu nutret bio. Folosit in cantitati infime, cu lingurita, caviarul alb este cunoscut si pentru proprietatile sale afrodisiace.
Barbara Battistello, responsabil de expozitie: "Aceste oua au si proprietati anti-oxidante, ar putea sa ne faca bine mai ales noua, celor mai in varsta".
Trufele au si ele un loc rezervat printre delicatesele culinare. In pofida pretului de 200 de euro pentru un kilogram, sunt foarte cautate. De o reputatie delicioasa se bucura si salamul Culatello ori icrele de chefal.