Coreea de Nord își continuă programul nuclear. Detaliul observat la unele situri de rachete
Coreea de Nord mai are cel puţin 13 facilităţi de rachete nedeclarate şi funcţionale și un număr estimat total de 20 de facilităţi, relatează Agerpres, citând aprecierile efectuate de Center for Strategic and International Studies (CSIS).
Dezvăluirea vine în contextul în care negociatorii americani încearcă să convingă Phenianul să renunţe la armele nucleare şi la rachetele cu rază lungă de acţiune.
La unele din aceste situri au fost observate mici îmbunătăţiri de infrastructură, în pofida negocierilor care au loc, relevă raportul Centrului de studii strategice şi internaţionale (CSIS) din Washington, citat de Agerpres.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Foto: Semnarea unui acord militar între Coreea de Sud și Coreea de Nord (19 septembrie 2018)
Siturile identificate în raport sunt construite în zone montane izolate şi ar putea fi folosite pentru a găzdui rachete balistice cu diferite raze de acţiune. Cele cu rază lungă având capabilitatea estimată de a lovi teritoriul Statelor Unite.
Cercetătorul Joseph Bermudez de la Center for Strategic and International Studies (CSIS) a menţionat că nu este vorba de facilităţi pentru lansarea rachetelor.
El a explicat că, deşi de la aceste instalaţii pot fi lansate rachete în caz de urgenţă, procedura de lucru a forţelor armate nord-coreene cere ca lansările să aibă loc de la alte centre "semi-pregătite" în prealabil.
La summitul din iunie din Singapore, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump s-au angajat să facă demersuri în vederea denuclearizării, dar fără termene specifice, iar negocierile desfăşurate până acum nu au progresat prea mult.
Phenianul a anunţat că a închis obiectivul nuclear de la Punggye-ri şi poligonul de teste balistice de la Sohae, evocând posibilitatea de a închide şi alte facilităţi dacă Washingtonul ia "măsuri concordante".
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Agerpres
Etichete: coreea de nord, rachete, statele unite, instalatie, estimări,
Dată publicare:
12-11-2018 14:15