Coreea de Nord ameninta Statele Unite: "Suntem pregatiti pentru o confruntare". Decizia care l-a infuriat pe Kim Jong-un

Ultima actualizare: 24-12-2014 06:43
Kim Jong

Coreea de Nord a amenintat, duminica, cu represalii Casa Alba si alte obiective americane in cazul in care Statele Unite ar sanctiona Phenianul pentru atacul cibernetic asupra Sony Pictures, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Comisia Nationala de Aparare nord-coreeana (NDC) a dezmintit inca o data ca ar avea vreo legatura cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures sa anuleze lansarea prevazuta pentru ziua de Craciun a peliculei "The Interview", o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca Phenianul a orchestrat operatiunea. "Vom raspunde pe masura intr-un moment, intr-un loc si un mod pe care le vom alege", a avertizat el.

NDC, citata de agentia de presa oficiala nord-coreeana, a replicat ca armata si populatia Coreei de Nord sunt "pregatite pentru o confruntare cu Statele Unite, in toate spatiile de conflict, inclusiv in cel al razboiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele".

"Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Alba, Pentagonul si continentul american (...), si va depasi cu mult contraatacul simetric anuntat de Obama", a adaugat NDC.

Coreea de Nord, care a mai lansat amenintari la adresa Statelor Unite, a acuzat administratia Obama ca a fost "implicata profund" in realizarea acestui film.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" in urma amenintarilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri si filme inca nelansate.

Potrivit Biroului Federal de Investigatii al Statelor Unite, Coreea de Nord este responsabila de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, in noiembrie, administratia Barack Obama anuntand ca analizeaza modalitati de riposta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO