Replica SUA dupa atacul informatic asupra Sony.Coreea de Nord ar putea fi reintrodusa pe lista tarilor care sustin terorismul

Ultima actualizare: 24-12-2014 06:43

Statele Unite vor analiza posibilitatea de a reintroduce Coreea de Nord pe lista statelor care sustin terorismul, dupa piratarea Sony Picture, despre care Washingtonul afirma ca a fost orchestrata de Phenian, a anuntat Barack Obama intr-un interviu.

"Vom recurge la o examinare prin intermediul unui proces deja in functiune", a declarat presedintele american intr-un interviu acordat emisiunii "State of the Union" de la CNN si difuzat duminica, informeaza Mediafax.

"Criteriile noastre pentru a spune ca un stat sustine terorismul sunt clare. Nu vom emite judecati doar pe baza evenimentelor zilei. Trecem in revista toate elemente si, potrivit acestor fapte, ne vom pronunta", a adaugat el.

Washingtonul acuza Phenianul ca a lansat o vasta operatiune de piratare a retelei Sony Picture, care a determinat compania sa anuleze lansarea prevazuta pentru Craciun a filmului "The Interview", o parodie comica despre un complot fictiv al CIA de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Coreea de Nord a fost retrasa de pe lista americana a statelor care sustin terorismul in 2008. Aceasta contine state precum Iran, Sudan, Siria si Cuba.

In lumina apropierii recente dintre Washington si Havana, Barack Obama a cerut Departamentului de Stat sa ia in considerare retragerea Cubei de pe aceasta lista.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO