Confruntari violente intre doua bande, intr-un penitenciar din Brazilia. 25 de detinuti morti, decapitati si arsi de vii

Ultima actualizare: 20-10-2016 05:35
penitenciar Brazilia

Cel putin 25 de detinuti au murit duminica in cursul unor confruntari intre factiuni rivale intr-o inchisoare din statul Roraima, in nordul Braziliei, a anuntat site-ul de informatii G1, citand surse oficiale.

Printre detinutii care si-au pierdut viata in aceste confruntari survenite in penitenciarul agricol din Monte Cristo la Boa Vista, capitala statului Roraima, sapte dintre ei au fost decapitati, iar alti sase arsi de vii, a declarat pentru G1 un inalt responsabil pentru operatiuni speciale din cadrul politiei, potrivit AFP.

Politia a pus capat tulburarilor.

Un responsabil al statului Roraima, Uziel Castro, a explicat ca aproximativ o suta de rude ale detinutilor au fost luate ostatice in cursul acestor confruntari survenite dupa-amiaza, in timpul programului de vizita al familiilor.

Ciocnirile s-au declansat cand detinutii dintr-un pavilion au invadat o alta aripa a acestei inchisori din Boa Vista, situata la 3.400 km de Rio de Janeiro. Rasculatii au cerut prezenta unei judecatoare dintr-un tribunal penal, dar membrii fortelor speciale ale politiei au intrat in incinta inchisorii, i-au eliberat pe ostatici, in majoritate mame ale detinutilor, si au pus capat revoltei spre sfarsitul zilei.

Detinutii erau inarmati cu cutite si bucati de lemn, a relatat pentru G1 sotia unuia dintre ei, care se afla in interiorul inchisorii cand s-a declansat revolta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO