WikiLeaks a publicat trei discursuri ale lui Hillary Clinton, platite de catre banca Goldman Sachs. Reactia echipei sale

Dată publicare: 16-10-2016 16:47
Dată actualizare: 19-10-2016 07:09


Hillary Clinton

Trei discursuri ale lui Hillary Clinton, platite de catre banca Goldman Sachs, au fost publicate sambata de catre site-ul WikiLeaks, aruncand o lumina crunta asupra legaturilor ei cu principalii actori de pe Wall Street, relateaza AFP.

Echipa de campanie a dnei Clinton n-a contestat autenticitatea acestor documente, subtilizate de catre WikiLeaks din email-urile lui John Podesta, presedintele de campanie al candidatei democrate.

Dna Clinton a acuzat insa guvernul rus ca este responsabil de aceste scurgeri - punct de vedere impartasit si de catre guvernul american -, precum si WikiLeaks ca-l ajuta pe rivalul sau, republicanul Donald Trump, in cursa pentru Casa Alba.

Tonalitatea acestor discursuri arata opiniile dnei Clinton privind reglementarile financiare, relatiile sale cu presedintele rus Vladimir Putin si efectele negative ale precedentelor scurgeri ale WikiLeaks privind politica externa americana.

Declaratiile candidatei democrate nu sunt radical diferite de recentele sale luari de pozitie, cu toate ca ele sunt mai directe.

Intr-un discurs rostit in octombrie 2013 pentru Goldman Sachs, ea sugereaza ca trebuie intreprinse actiuni in scopul de a infrana, ''din ratiuni politice'', abuzurile Wall Street-ului.

Discursurile pentru gigantul finantelor au fost rostite de catre Hillary Clinton in perioada cuprinsa intre parasirea postului de secretar de stat al SUA si inceputul campaniei sale prezidentiale
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO