Conflict diplomatic între Suedia și Rusia, din cauza avion rus de luptă


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 22:11
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 22:08
Categorie: Stiri externe
SU-27

Autoritățile suedeze îl vor convoca, luni, pe ambasadorul Rusiei, pentru a oferi explicații cu privire la un avion de luptă rus care s-a apropiat la aproximativ 20 de metri de un avion de recunoaștere aparținând Suediei, în spațiul aerian internațional.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului suedez de Externe, Diana Qudhaib a declarat duminică, la postul naţional SVT, că Stockholmul consideră grav incidentul care a avut loc marţi, informează AP, citat de News.ro.

Un avion rus de tip Suhoi-27 (Su-27) a acţionat „nepotrivit şi neprofesionist, punând în pericol securitatea zborului” suedez, a denunţat ea.

Un avion suedez de tip Gulfstream efectua o misiune de supraveghere de rutină în momentul în care avionul rus s-a apropiat de el.

Armata suedeză a publicat o imagine din timpul incidentului.

Un avion rus de recunoaştere, escortat de două avioane de tip Su-27, au încălcat, în ianuarie, o scurtă perioadă de timp, spaţiul aerian suedez.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO