Scrisoarea emoționantă a unei fetițe către mama alcoolică: „Mami, sunt îngrijorată”


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 17:53
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 17:35
Categorie: Stiri externe
Femeie alcoolica

O fetiță de nouă ani din orașul britanic Leeds i-a transmis o scrisoare emoționantă mamei alcoolice, care obișnuia să încuie în casă, obligând-o să aibă grijă de fratele de doi ani, în timp ce ea pleca în baruri.

 

Femeia a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare și obligată să meargă la dezalcoolizare pentru 20 de zile, după ce și-a lăsat cei doi copii încuiați în casă mai multe zile la rând, scrie Metro.

Într-una dintre ocazii, fetița a fost nevoită să iasă pe geam cu fratele ei de 2 ani, ca să ceară ajutor unei vecine.

„Am plâns toată noaptea după tine și sunt îngrijorată. Mami, unde ești? Mi-e dor de tine. Plâng și sunt supărată. Trezește-mă când ajungi. Mulțumesc, mami”, i-a scris fetița mamei ei într-o scrisoare.

Într-un alt bilețel, fata îi transmitea mamei absente că a plecat la locuința unei rude, împreună cu fratele său. Când copiii au ajuns acolo, amândoi aveau temperatură.

Potrivit anchetatorului Bashir Ahmed, femeia a fost „o mamă devotată”, însă totul s-a schimbat în urmă cu 18 luni, când soțul ei a părăsit-o. În 2 noiembrie 2018, femeia i-a spus fiicei că o va „testa”, după care a plecat din casă și i-a lăsat pe copii încuiați în interior.

„I-a lăsat pe copii încuiați în casă, fără vreo posibilitate de a comunica cu ei. În casă nu se află nici telefon fix, nici mobil. Când copiii s-au trezit, ea nu se întorsese acasă”, a spus anchetatorul.

Astfel, fetița i-a lăsat mamei un bilet, în speranța că îl va citi când femeia se întoarce acasă.

„M-am dus la etaj să mă culc, pentru că nu pot să-mi mai țin ochii deschiși. Eu și fratele meu te iubim și ne e dor de tine. Poți să mă trezești când te întorci. Am plâns toată noaptea și sunt foarte îngrjorată”, a scris copila.

Când a rămas fără hârtie, a continuat să scrie mesajele cu ruj, pe masa din bucătărie. Două zile mai târziu, când a văzut că mama sa nu se întoarce acasă, fetița a ieșit pe geam cu frățiorul și s-au dus la un vecin care a sunat la poliție. Oamenii legii au fost șocați să descopere că locuința era extrem de dezordonată.

„În dormitor, nu se putea vedea podeaua din cauza mizeriei”, a spus Bashir Ahmed, însă el a subliniat că fetița a dat dovadă de multă maturitate: și-a hrănit fratele, i-a schimbat scutecele și s-a jucat cu el.

Astfel, polițiștii au început-o să o caute pe mamă și au găsit-o într-o casă la câțiva kilometri depărtare. Ea le-a spus că ar fi angajat pe cineva să aibă grijă de copii în lipsa ei, dar că nu a avut credit pe telefon ca să îi sune. Chiar și așa, anchetatorii au decis să îi lase pe minori în grija mamei, deși femeia a fost reținută pentru neglijență.

Câteva luni mai târziu, femeia și-a lăsat copiii singuri din nou, în timp ce ea a ieșit cu prietenii să consume alcool și să se drogheze. Ea s-a scuzat precizând că s-a dus la farmacie, dar că „s-a întâlnit cu mai mulți oameni pe stradă.”

„Stai în boxa acuzaților, fiindu-ți milă pentru tine. Nu sunt sigur dacă realizezi ce efect au avut acțiunile tale asupra celor doi copii. N-am niciun dubiu că îi iubești, însă ei sunt extrem de vulnerabili. Cum ai putut să le faci așa ceva?”, i-a transmis judecătorul Tom Bayliss.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Scrisoarea emoționantă a unei fetițe către mama alcoolică: „Mami, sunt îngrijorată”
  • /

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO