Concurs cu cei mai buni bucatari, la Copenhaga. Ingredientele neobisnuite ale celui mai bun hot dog din lume

Ultima actualizare: 27-08-2016 07:05

Un hot dog cu inima de miel, salata verde, humus si iaurt a fost declarat cel mai bun din lume! Anuntul a fost facut la competitia anuala de profil din Copenhaga unde au participat cei mai buni bucatari din lume.

Un bucatar din Japonia pregateste de zor hot dog, nu insa reteta traditionala. Sunt umpluti cu homar, iar ideea ii apartine bucatarului chef al unui restaurant cu stele Michelin din Paris. Nu e de mirare ca oamenii stau la coada si zeci de minute.

Chefi din 8 tari au venit la competitia anuala din Copenhaga cu retetele proprii, care mai de care mai sofisticate. 3 dintre cei mai mari bucatari din Marea Britanie, Suedia si Danemarca si-au unit fortele la festivalul de mancare pentru a produce cel mai bun hot dog. In competitie ei au creat unul cu fudulii de taur, uter de vaca in sos de visine, ornat cu petale de trandafir.

Nu a iesit insa invingator. Cel mai bun hot-dog a fost declarat cel al echipei din Kurdistan. Preparat din inima de miel cu hummus, iaurt, usturoi si vanata picanta, sandvisul a primit votul in unanimitate al juriului pentru a ocupa locul 1.

Ana Amin, castigator: "Sunt foarte fericit si sper ca lumea sa invete acum cateva ceva din cultura noastra prin mancarea si aromele fresh ale ale acesteia. "

Evenimentul organizat la muzeul national din Copenhaga a fost unul caritabil si a strans peste 15 mii de euro din vanzari.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO