Care sunt companiile aflate în cursa pentru descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19

Ultima actualizare: 22-03-2020 22:15
vaccin
Shutterstock

Pe măsură ce medicii se luptă zi-lumină pentru a salva viața pacienților din spitalele din întreaga lume, savanții se întrec pentru a produce primele vaccinuri împotriva COVID-19.

Unii dintre aceștia s-au bazat pe cunoștințele acumulate din focarele anterioare de coronavirus, în timp ce alții folosesc tehnologii de vaccinuri utilizate pentru combaterea altor epidemii, cum ar fi Ebola, relatează Jerusalem Post.

Mike Ryan, directorul Programului OMS pentru Situații de Urgență pentru Sănătate, a declarat că va dura „cel puțin un an” pentru ca un vaccin să devină disponibil, subliniind necesitatea unor standarde riguroase de siguranță.

Printre principalii giganți care se luptă să găsească un vaccin impotriva coronavirusului se numără:

Moderna

Prima doză de vaccin anti-coronavirus, dezvoltată de Institutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH) și de echipa de cercetare a bolilor infecțioase Moderna, a fost administrată unui voluntar pe 16 martie, vaccinul fiind bazat pe studii anterioare ale virusurilor SARS și MERS.

CanSino Biologics

Autoritățile din China și-au dat acordul pentru studiile clinice din faza 1 pentru un vaccin, dezvoltat de cercetătorii de la Canina Canino, din Tianjin și de la Academia de Științe Medicale Militare.

Procedura pentru primul studiu pe oameni a început deja și este de așteptat să se înscrie 108 participanți sănătoși, la Spitalul Tongji din Wuhan.

Migal

Situat în orașul nord-israelian Kiryat Shmona, Institutul MIGAL lucrează la adaptarea unui vaccin dezvoltat inițial pentru a preveni virusul bronșitei infecțioase la păsările de curte.

Finanțat de guvern, institutul a salutat o „descoperire științifică care va duce la crearea rapidă a unui vaccin împotriva coronavirusului”, pe baza similitudinii genetice dintre coronavirusul aviar și noul coronavirus.

Testarea este de așteptat să înceapă în termen de opt până la zece săptămâni.

INOVIO Farmaceutice

INOVIO, cu sediul în Pennsylvania, a anunțat primirea unei noi subvenții de 5 milioane de dolari de la Fundația Bill & Melinda Gates, pe 12 martie, pentru a accelera testarea noului său vaccin ADN pentru COVID-19, cunoscut ca INO-4800.

CureVac

Comisia Europeană a oferit luni un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro companiei CureVac din Tuebingen, Germania, care dezvoltă vaccinuri inovative, pentru a accelera dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva coronavirusului în Europa.

BioNTech

Compania germană de imunoterapie și gigantul american Pharma, au semnat o scrisoare de intenție săptămâna trecută pentru a co-dezvolta și distribui un vaccin bazat pe mRNA împotriva noului coronavirus.

Parteneriatul, format inițial în 2018 pentru dezvoltarea vaccinurilor antigripale, va accelera programul de vaccinuri, care urmează să intre în clinică până la sfârșitul lunii aprilie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!