Clipul distribuit de Donald Trump pe Twitter, vechi din 2007. Cum a fost modificat momentul in care loveste logo-ul CNN


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 12:36
Categorie: Stiri externe

Donald Trump a deschis un nou front in razboiul declarat presei, de peste Ocean. Presedintele a distribuit pe contul personal, dar si pe cel oficial de Twitter, un clip modificat in care pare ca tranteste la pamant logo-ul televiziunii CNN. 

"Purtare copilareasca" este cea mai blanda dintre acuzele care i se aduc acum presedintelui american. Multe voci vorbesc insa pe sleau de "iresponsabilitate" ori chiar de "instabilitate psihica".

In filmulet, presedintele pocneste pe cineva care, in loc de cap, poarta logo-ul televiziunii de stiri CNN.

Pare sa fie o versiune editata a unor imagini din 2007, cand Donald Trump a participat la o partida de wrestling, in cadrul asa-numitei confruntari a miliardarilor.

In forma editata, imaginile au fost publicate initial de un internaut cu istoric de postari ofensatoare la adresa minoritatilor de tot felul. De pilda, un montaj cu pozele angajatilor CNN, de la sefi la invitati, fiecare marcata de cate o stea a lui David.

Donald Trump a vazut si a apreciat clipul. A gasit de cuviinta sa-l distribuie celor 33 de milioane de utilizatori care-l urmaresc pe Twitter. A facut acelasi lucru si pe contul oficial al presedintelui Statelor Unite.

Ana Navarro, news contributor CNN: "Cred ca e inacceptabil. Cred ca presedintele a mers prea departe. E incitare la violenta si poate duce la uciderea cuiva din presa. Poate asta o sa-l opreasca."

In loc sa-l descurajeze, consilierii ii canta in struna presedintelui.

Thomas Bossert, consilier al Casei Albe: "Eu sunt chiar mandru ca presedintele si-a creat pe Twiter si pe retelele de socializare o platforma prin intermediul careia se poate adresa direct poporului american".

Ana Navarro, CNN/ABC News Contributor: "Ce pampalau! Esti consilier prezidential pe probleme de securitate nationala si nu faci diferenta dintre bine si rau? Asta e chiar parte a problemei: Trump e inconjurat de oameni care nu fac decat sa dea din cap aprobator la tot ce spune el".

Carl Bernstein, jurnalist: "In primul rand, postarea nu e anti-CNN. Este impotriva libertatii presei si a libertatii de exprimare. Si justifica intrebarea formulata de tot mai multi lideri miilitari, responsabili ai serviciilor de informatii si membri ai Congresului, despre stabilitatea psihica a presedintelui SUA".

Este si motivul pentru care respectatul Carl Bernstein, unul dintre ci doi jurnalisti de la Washington Post care au scos la iveala afacerea Watergate, vorbeste cu amaraciune de "o presedintie maligna".

Vestea ca Trump va face o vizita de stat in Marea Britanie a starnit furia protestatarilor:
Trump, atac incredibil la adresa CNN. Presedintele SUA a postat un clip in care tranteste la pamant si loveste sigla postului
VIDEO PROTVPLUS.RO