Un mesaj jignitor la adresa evreilor, postat pe un memorial al Holocaustului. Se ofera 10.000 de dolari pentru informatii

03-07-2017 11:38
Sursa: Star Tribune


politia SUA

Un banner cu un mesaj antisemit a fost postat pe un memorial al Holocaustului, amplasat in fata unei sinagoge din New Jersey, provocand furia evreilor de acolo.

Fotografiile postate duminica de o asociatie care lupta impotriva discriminarii au aratat mesajele care acopereau memorialul din Lakewood, potrivit Star Tribune, si care foloseau cuvinte jignitoare la adresa evreilor.

"Jidanii nu ne vor diviza", se afirma in mesaj, alaturi de numele unui grup despre care se banuieste ca ar fi responsabil pentru acest act de vandalism.

Autoritatile au anuntat deja ca ofera 10.000 de dolari pentru orice informatie care ar putea duce la identificarea autorilor acestei fapte.

Sapte cupluri casatorite care traiesc in Lakewood, inclusiv un rabin si sotia sa, sunt acuzati in prezent ca si-au falsificat declaratiile privind veniturile, pentru a primi ajutoare in valoare totala de 2 milioane de dolari, la care nu aveau dreptul.

Initial, toti au fost arestati, insa au fost eliberati ulterior, fara cautiune, dupa ce au facut apel in instanta.

In Lakewood se afla o comunitate numeroasa de evrei ultra ortodocsi, iar numarul acestor aeste in crestere, in conditiile in care in acest oras se afla deja peste 100 de scoli religioase private.

Sursa: Star Tribune, s

VIDEO PROTVPLUS.RO