Claude Guéant, ministru francez de Interne: "Un delincvent din zece, la Paris, este roman"

Dată publicare: 12-09-2011 08:14
Dată actualizare: 01-09-2012 21:38


Intr-un interviu acordat Aujourd'hui en France/Le Parisien, ministrul francez de interne, Claude Guéant, a vorbit despre infractiunile care se comit la Paris. Astfel, el sustine ca "un inculpat din zece" este roman.

"Aproximativ 1.200 de cetateni romani au fost deferiti justitiei (...) in primele sapte luni ale anului la Paris. Delincventii romani reprezinta un inculpat din zece in capitala", a declarat ministrul francez de Interne, Claude Guéant, intr-un interviu acordat Aujourd'hui en France/Le Parisien, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai spus ca "in primele sapte luni ale lui 2011, au fost retinuti 4.800 de romani de catre politia din Paris, fata de 2.500 in aceeasi perioada a lui 2010. Aceasta inseamna o crestere de peste 90%".

Printre masurile avute in vedere, Claude Guéant prevede instalarea unui "magistrat roman la Paris in urmatoarele saptamani", care sa ajute la organizarea repatrierii delincventilor minori in tara lor.

"Daca acestia din urma au parinti prezenti in Franta, vor fi predati acestora inainte de a fi repatriati. In cazul in care nu exista informatii despre prezenta parintilor pe teritoriul nostru, acesti minori vor fi incredintati serviciului de ajutor pentru copii din Romania", a subliniat ministrul.

De altfel, ministrul de Interne a anuntat ca prefectul politiei din Paris, Michel Gaudin, va "interzice cersetoria pe Champs-Elysée", semnand o hotarare "in aceasta saptamana".

In seara meciului de fotbal Romania-Franta, postul francez Canal Plus a difuzat o emisiune in care s-a afirmat despre romani ca reprezinta un popor de "hoti" si de "paduchiosi", iar traducerea in limba franceza pentru "cos de gunoi" este Bucuresti.


VIDEO PROTVPLUS.RO