"Nu este o batjocura". Replica ministrului de Externe dupa ce am fost facuti hoti de francezi

Ultima actualizare: 06-10-2012 06:48
"Nu este o batjocura". Replica ministrului de Exte...
Gluma la TV, in Franta: romanii saluta cu mana int...

VIDEO. Suntem un popor de "hoti" si de "paduchiosi", iar traducerea in limba franceza pentru "cos de gunoi" este Bucuresti! Asa ne vad fratii nostri de la Paris.

Nu-i adevarat "este doar un pamflet acid", a venit reactia palida a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, dupa ce la postul de televiziune "Canal Plus", doi jurnalisti din Hexagon ne-au facut una cu pamantul. Cu masti pe fata, care imitau chipurile unor comentatori vestiti, respectivii si-au permis extrem de multe.

"Nu romanii erau obiectul satirei, ci doi comentatori sportivi francezi, cunoscuti pentru accente xenofobe si care cu ceva vreme in urma se facusera vinovati de remarci antisemite. Papusile care reduceau, fictiv, imaginea romanilor la niste clişee jenante, nu proferau o batjocura la adresa Romaniei, ci caricaturizau xenofobia", crede seful diplomatiei noastre.

"Stii cum se zice cos de gunoi in romaneste? Bucuresti…", "sportul national la romani este cersitul", "trebuie sa ne temem de contactul direct cu romanii pentru ca au paduchi".

Cu asemenea "stampile” s-au ales romanii din partea francezilor chiar in timpul unei emisiuni de satira ce a fost difuzata de postul Canal Plus chiar in seara meciului de fotbal Romania-Franta.

Comentariile umilitoare la adresa romanilor nu s-au oprit aici. "Atunci cand arbitrul va arunca moneda in aer, nu e sigur ca o sa cada pe pamant cu toti romanii prezenti acolo”, au mai spus cei doi moderatori, ascunsi in spatele unor marionete.

 Vezi VIDEO cu replicile umilitoare la adresa romanilor!

In urma cu un an, intr-o alta emisiune, o gluma proasta facuta de un umorist francez a provocat un protest oficial al Ambasadei Romaniei la Paris.

La o emisiune de divertisment a postului France 2, umoristul Jonathan Lambert, a executat ceea ce el a numit "salutul romanesc", s-a ridicat in picioare, s-a aplecat putin, a intins mana si a rostit rugator: "Va rog, domnule!", tot cu trimitere la felul in care se poarta cersetorii nostri prin metropolele europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO