Sclavi in Marea Britanie. 24 de persoane, printre care si romani, traiau ca in lagarele naziste

Ultima actualizare: 05-11-2012 05:11

Politia britanica a eliberat dintr-o adevarata sclavie 24 de persoane, printre care romani, polonezi, rusi si englezi. Acestia erau tinuti impotriva vointei lor intr-o tabara insalubra de nomazi din centrul Marii Britanii.

Conditiile in care au fost gasiti i-au socat pana si pe politisti. Erau murdari si acoperiti de excremente, iar multi dintre ei traisera asa in ultimii 15 ani.

Politia avea informatii despre ce se petrecea in baracile si rulotele de langa satul Leighton Buzzard din regiunea Bedforshire de la un barbat care a reusit sa scape. Inarmati, asistati de caini si elicoptere, 200 de politisti au inconjurat, duminica, locul. Au gasit acolo 24 de persoane cu varste intre 20 si 50 de ani, care traiau in conditii socante.

"Unii erau manjiti de excremente si aveau haine murdare, pentru ca nu li se dadea voie sa poarte altceva". - a declarat inspectorul-sef Sean O'Neil, citat de BBC News.

Oamenii erau fortati sa munceasca in agricultura, fara sa primeasca, fireste, vreun ban in schimb. Daca indrazneau sa se planga, erau batuti. Orice incercare de evadare era pedepsita crunt si, oricum, multi erau prea salbiti ca sa incerce sa fuga.

"Unul dintre ei era aici de 15 ani, deci pentru el asta e viata obisnuita". - a mai spus Sean O'Neil.

Patru barbati si o femeie au fost arestati in acest caz. Se presupune ca isi racolau victimele de la cantinele de saraci si oficiile de somaj, dintre alcoolici, oameni fara adapost si fara niciun capatai. Le promiteau un acoperis si un salariu - suficient cat sa-i urmeze oriunde.

Politia a apelat la ajutorul unei echipe de interpreti pentru a-i chestiona pe cei 24, care au fost dusi intr-un loc sigur.

In timp ce britanicii vor primi, probabil, asistenta ca sa se reintegreze in societate, nu se stie deocamdata ce se va intampla cu romanii recuperati din tabara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO