Cinematograful verde care functioneaza pe baza de pedalat. De cate biciclete este nevoie pentru o proiectie de film

22-05-2016 18:42

Probabil ca ati auzit de cinematograful drive-in pentru cei care vor sa vada filmul direct din masina. Dar ce spuneti de Cine-pedal?

La Rio de Janeiro voluntarii pedaleaza de zor pe biciclete fixe. Pentru conditie fizica si pentru a furniza energia necesara proiectiei filmului la un teatru de vara.

Voluntarii pedaleaza de zor, pe 20 de biciclete fixe, transformate, astfel, in generatoare de energie... "Alternativa, curata si sanatoasa", spun initiatorii proiectului.

Ciclistii de ocazie genereaza, astfel, energie pentru iluminat, sistemul de sonorizare si proiectorul filmului. Iar cinematograful in aer liber tinde sa devina o "insula" complet independenta de reteaua electrica din Rio de Janeiro.

Cum se intampla adesea, unii sunt cu munca, altii cu distractia. Majoritatea celor veniti la film sunt ... doar spectatori. Organizatorii recunosc ca demersul lor e mai mult simbolic."Cine-pedal" nu rezolva chestiunea necesarului de energie, dar ii determina pe oameni sa fie mai atenti la rispa de curent electric si la protectia mediului inconjurator. Evenimentul nostru imbina sportul, cultura si tehnologia... Cred ca este ceva remarcabil", spune unul dintre ei.

Dupa Rio de Janeiro, "Cine-pedal" va continua turul in alte orase braziliene.