Cine sunt democrații care vor să îi fure fotoliul de președinte lui Donald Trump

Candidati democrati
Pro TV

Șase politicieni democrați s-au înfruntat marți seara în ultima dezbatere televizată înainte ca partidul să nominalizeze candidatul pentru alegerile prezidențiale de anul acesta din SUA, relatează Reuters.

La această a șaptea dezbatere, ce a avut loc în statul Iowa, au participat cei mai puțini candidați: senatorii Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Amy Klobuchar, fostul vicepreședinte Joe Biden, fostul primar din South Bend, Pete Buttigieg și omul de afaceri Tom Steyer. S-a ajuns la această situație după ce mai mulți politicieni au fost eliminați din cursă în urma rezultatelor din sondaje.

Joe Biden și Bernie Sanders sunt principalii favoriți pentru a obține nominalizarea, în condițiile în care votanții par mai interesați anul acesta să aleagă un candidat care îl poate învinge pe Donald Trump, decât unul cu interese apropiate.

O importantă tempă de discuție între principalii candidați a fost decizia de a invada Irakul, ambii candidați având un cuvânt de spus la acea vreme. Sanders a fost unul dintre puținii membri ai congresului care au votat împotriva declanșării războiului, în timp ce Biden, care era senator la vremea aceea, a votat pentru.

Biden a recunoscut că a fost o decizie greșită, însă și-a apărat opțiunea de vot din acel moment, susținând că la vremea respectivă era convins că administrația George W. Bush încerca să acționeze în interesul SUA și să evite un război.

Citește și
Donald Trump
Pentagonul, somat să predea documente în ancheta privind destituirea lui Trump
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Pe de altă parte, Sanders a comentat că Biden ar fi trebuit să își dea seama încă de la început că administrația Bush nu prezenta situația în mod transparent.

Un alt subiect a fost informația publicată de CNN potrivit căreia 
Bernie Sanders i-ar fi spus senatoare Elizabeth Warren în timpul unei întâlniri din 2018 că nu crede că o femeie ar putea să câștige alegerile prezidențiale de anul acesta. Sanders a negat aceste informații.

"Nu am spus asta și nu vreau să pierd foarte mult timp pe această temă, pentru că asta vrea Donald Trump, poate și o parte a presei", a spus Bernie Sanders.

Warren nu a fost de acord cu opinia contracadidatului său și a spus că cei patru politicieni bărbați aflați pe scenă în acel moment au pierdut 10 alegeri, în timp ce ea și senatoare Amy Klobuchar nu au pierdut niciodată o rundă de alegeri.

Ultimul sondaj de opinie efectuat la nivel național îl plasează pe Joe Biden ca favorit pentru a intra în cursa finală pentru alegerile prezidențiale, cu 27% din voturile alegătorilor. Pe locul al doilea se află Bernie Sanders, cu 19%, urmat de Elizabeth Warren cu 16%.
 

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Prima reacție a lui Donald Trump după ce a fost pus sub acuzare.
Prima reacție a lui Donald Trump după ce a fost pus sub acuzare. "Ură şi furie. Vedeţi ce se întâmplă"

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat miercuri seară din Michigan "ura" democraţilor din Congres, la scurt timp după punerea sa sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor, scrie AFP.

Pentagonul, somat să predea documente în ancheta privind destituirea lui Trump
Pentagonul, somat să predea documente în ancheta privind destituirea lui Trump

Aleşii democraţi care efectuează ancheta în cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump au cerut Pentagonului şi biroului de buget al Casei Albe să le pună la dispoziţie documente privind afacerea ucraineană.

Democrații accelerează procedurile de destituire a lui Trump.
Democrații accelerează procedurile de destituire a lui Trump. "Democraţia merită asta"

Democraţii din Congresul Statelor Unite accelerează procedurile de destituire din funcţie a preşedintelui Donald Trump.

Casa Albă a încercat să
Casa Albă a încercat să "închidă" arhivele convorbirii dintre Trump și Zelenski

Scandalul care îl are în centrul atenţiei pe Donald Trump se amplifica. Raportul agentului care a denunţat discuţia dintre preşedintele american şi cel ucrainean arată că apropiaţii lui Trump au încercat să blocheze încă de la început stenograma.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.