VIDEO. Pilotul unui Boeing defect a golit rezervoarele avionului peste o şcoală din California

Ultima actualizare: 15-01-2020 14:25

Un Boeing al companiei americane Delta Air Lines, confruntat marţi cu o problemă tehnică, şi-a golit rezervoarele cu carburant deasupra suburbiilor Los Angeles, afectând în jur de 20 de copii şi peste zece adulţi care se aflau în curtea unei şcoli element

Incident neobişnuit la periferia Los Angelesului. Dintr-un avion care se întorcea de urgenţă pe aeroport, după o decolare cu probleme şi survola o şcoală, a început să fie aruncat combustibilul, într-o ploaie fină de vapori.

Elevii şi apoi părinţii lor au intrat în panică, iar unii dintre ei au avut probleme medicale minore. Autorităţile anchetează incidentul, mai ales ca procedurile prevăd că rezervoarele să fie golite la altitudine mai mare şi pe cât posibil, în afara zonelor locuite.

La scurt timp după decolare, zborul Delta Airlines către Shanghai a avut probleme la motor, motiv pentru care comandantul a decis revenirea pe aeroport. Procedura prevăzută pentru asemenea situaţii impune golirea combustibilului înainte de aterizarea de urgenţă. Şi, cum cursa abia începuse, rezervoarele erau pline. Vaporii cu miros puternic s-au aşternut peste elevii care se jucau în curtea unei şcoli situate la 20 de kilometri de aeroport.

Copil: "Avionul a cobora tot mai mult şi pierdea combustibil. S-a împrăştiat pe toţi prietenii mei, mi-a intrat în ochi. Şi acum văd înceţoşat. Mi s-a părut că pica apă ori aşa ceva, apoi mi s-a părut că văd un curcubeu, dar, când am privit mai bine, era combustibil. Toată lumea a rupt-o la fugă."

La început părea fum, dar când m-a atins am văzut că mirosea a benzină. Mă mânca pielea.

Zeci de părinţi îngrijoraţi s-au grăbit spre ascvoala, după ce s-a dus vestea despre incident.

Copil: "Am simţit mirosul, după care am văzut că era agitaţie cu pompieri, poliţie, strada era blocată. Aşa că am alergat într-un suflet la şcoală."

Elizabeth Alcantar, primar Cudahy: "Şi alte 14 şcoli au fost afectate de incident, dar la şcoala noastră a fost impactul cel mai sever. 22 de copii şi 11 adulţi au suferit iritaţii ale pielii, dar nimeni nu a avut nevoie de spitalizare."

Copil: "Mi-am spălat braţele cu săpun, mi-am spălat şi capul, fata, urechile, gâtul."

Pompierii au cercetat întregul cartier ca să evalueze dacă există pericol public. Concluzia a fost că nu era nevoie de evacuarea populaţiei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO