Preşedintele Vladimir Putin ține discursul anual privind starea naţiunii, în faţa Parlamentului

Ultima actualizare: 15-01-2020 10:46
Vladimir Putin - Getty

Preşedintele Vladimir Putin ține discursul anual privind starea naţiunii, în faţa Parlamentului.

Discursul vine pe fondul unei recesiuni ale economiei rusești, potențate de sancțiunile occidentale ca urmare a acțiunilor Kremlinului din Ucraina, din Siria și din timpul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Sancțiunile au continuat să împiedice creșterea economică a țării, ducând la amplificarea sărăciei și la nemulțumirea crescândă a populației, evidențiată de protestele din vara trecută de la Moscova.

Putin, în vârstă de 67 de ani, a dominat politica în Rusia timp de două decenii, ocupând funcția de președinte sau prim-ministru, începând din 1999. În 2018, Putin a fost reales pentru un alt mandat de șase ani.

Discursul, care va fi ținut anul acesta în sala de expoziții Manezh a Moscovei, reprezintă una una dintre cele trei apariții naționale anuale, celelalte două fiind o ședință fastuoasă de întrebări și răspunsuri cu publicul și o conferință de presă anuală.

Va fi a 16-a oară când Putin se va adresa astfel în fața unei audiențe care include, de asemenea, miniștri guvernamentali, judecători de la instanțele constituționale și supreme, funcționari regionali de conducere și alți membri ai elitei politice.

În discursul său, anul trecut, Putin a emis noi amenințări împotriva Statelor Unite, dacă Washingtonul va implementa sisteme de rachete cu rază intermediară în Europa.

În 2018, Putin s-a concentrat, în principal, pe descoperirile din domeniul militar ale Rusiei și a dezvăluit șase arme capabile de energie nucleare despre care a spus că sunt de neegalat în lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO