Cine este "eroul" de la Nisa, motociclistul care a incercat sa il opreasca, din mers, pe soferul camionului mortii

Ultima actualizare: 18-07-2016 07:53
motociclist NISA

Un motociclist a incercat sa opreasca, din mers, camionul care a intrat in multime joi seara in cursul atentatului de la Nisa, straduindu-se sa deschida portiera vehiculului ce circula cu viteza redusa pe Promenade des Anglais.

''Eram in balcon la un hotel cu vedere spre Promenade des Anglais si am vazut oameni care mergeau sa sarbatoreasca 14 Iulie, apoi dintr-odata un camion s-a indreptat in directia multimii'', a povestit pentru AFP jurnalistul german Richard Gutjahr.

''El conducea foarte incet, ceea ce era surprinzator'', a adaugat jurnalistul independent. ''Dupa el s-a luat un motociclist, care circula in spatele lui si care a incercat sa-l depaseasca si chiar sa deschida portiera dinspre partea soferului camionului'', a explicat Gutjahr, care a facut o inregistrare video cu smartphone-ul sau, utilizata de canalul public german ARD.

''Motociclistul a cazut insa sub rotile camionului'', a explicat jurnalistul german.

CITITI AICI FILMUL EVENIMENTELOR

''Am vazut, de asemenea, doi politisti care trageau asupra camionului'', a precizat martorul. ''Si, in acel moment, soferul camionului inceput sa circule cu viteza si a intrat in zigzag in multime. Apoi, timp de 15-20 de secunde s-au auzit tirurile mai multor arme'', a continuat el, precizand ca scena la care el a fost martor a durat in total ''60 de secunde, nu mai mult''.

El a adaugat ca a coborat apoi in strada, unde a vazut cum oamenii erau cuprinsi de panica si ca 12 corpuri neinsufletite zaceau pe pamant.

''Era un haos absolut'', ''oamenii urlau'', a declarat un jurnalist pentru AFP, Robert Hollawy, care asista la festivitati. ''Am vazut oameni loviti si fragmente zburand peste tot'', a povestit el.

Cel putin 84 de persoane au fost ucise in acest nou atentat sangeros in Franta. Cel putin doi copii sunt morti si alti peste 50 sunt spitalizati.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO