Cinci cadavre ciuruite de gloante au fost descoperite in patru vehicule in Rusia

Ultima actualizare: 12-01-2014 07:12

Cinci cadavre cu rani provocate de gloante au fost descoperite in patru vehicule intr-o regiune din sudul Rusiei, la aproximativ 250 de kilometri de Soci, orasul care va gazdui Jocurile Olimpice de iarna, au anuntat joi autoritatile ruse.

Regiunea Stavropol a fost plasata in stare de alerta dupa aceste descoperiri macabre si dupa explozia unui dispozitiv artizanal in momentul in care politia a sosit la fata locului, fara a provoca insa raniti, a anuntat departamentul local al Serviciului de Federal de Securitate (FSB), potrivit Mediafax.

"La 8 ianuarie, de le 00.30 si pana la 19.30, au fost descoperite in patru vehicule cinci cadavre cu rani provocate de o arma de foc", in doua districte din Stavropol, precizeaza FSB.

"Un dispozitiv situat in apropiere de unul dintre vehicule a explodat, fara a provoca raniti", adaugat el. Un al doilea dispozitiv a fost distrus cu ajutorul unui robot al politiei, potrivit aceleiasi surse. Au fost deschise anchetele pentru crima pentru fiecare caz in parte.

Nicio precizare nu a fost facuta pentru moment cu privire la identitatea victimelor.

Regiunea Stavropol se invecineaza cu micile republici instabile din Caucazul de Nord, unde fortele de ordine se confrunta cu o rebeliune islamista.

Aceste republici, intre care Daghestan, Ingusetia sau Cecenia, sunt aproape zilnic teatrul unor explozii sau atentate, care vizeaza in primul rand reprezentantii fortelor de ordine dar si oficialii administrativi, politici si religiosi.

Aceste atacuri sunt de cele mai multe ori revendicate de rebeliunea islamista, care a depasit frontierele Ceceniei dupa primul razboi intre fortele federale ruse si cele separatiste in aceasta mica republica (1994-1996) si s-a transformat in miscare armata activa in tot Caucazul de Nord.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO