Momentul Marilyn Monroe al lui Dennis Rodman pentru liderul nord-coreean. VIDEO

Ultima actualizare: 12-01-2014 07:12

Fostul baschetbalist american Dennis Rodman i-a cantat "La multi ani" liderului nord-coreean Kim Jong-un, la Phenian, miercuri, dupa care a jucat intr-un meci demonstrativ pentru a celebra evenimentul.

Fostul mare baschetbalist american, cunoscut pentru excentricitatile sale, i-a adus un omagiu tanarului lider nord-coreean, cantandu-i "La multi ani" in fata a catorva mii de spectatori, dupa care a jucat intr-un meci de baschet demonstrativ, potrivit unei inregistrari video postate pe Internet. Kim Jong-un, care a implinit 31 de ani, a asistat la meci in compania sotiei sale, Ri Sol-ju, si altor oficiali.

Liderul de la Phenian a declarat ca vizita echipei americane in Coreea de Nord este binevenita si "constituie o ocazie buna pentru a promova intelegerea intre cele doua tari", a precizat Agentia centrala coreeana.

Fostul baschetbalist american se afla de luni in cea de-a patra vizita din ultimele 12 luni in Coreea de Nord. Dennis Rodman este insotit si de alti fosti jucatori din NBA, intre care Doug Christie, Craig Hodges si Charles Smith.

El a fost aspru criticat pentru ca nu a evocat cu ocazia acestui turneu problema drepturilor omului si soarta lui Kenneth Bae, un cetatean american detinut in Coreea de Nord. "In circumstante adecvate, baschetul poate servi ca punte intre comunitati, dar nu e cazul", a apreciat marti Otis Birdsong, presedintele Asociatiei nationale a jucatorilor de baschet retrasi din activitate.

Administratia americana, care nu intretine relatii diplomatice cu Coreea de Nord, a preferat sa se distanteze de actiunea lui Dennis Rodman.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO