Chinezii au intrat în Anul Șobolanului de Metal. Domeniile care vor avea parte de succes

Ultima actualizare: 24-01-2020 19:57

Dincolo de temerile provocate de virusul care a pus în carantină, 35 de milioane de chinezi au întâmpinat cu bucurie și speranță Anul nou, cea mai importantă sărbătoare pentru ei.

Anul șobolanului de metal începe sub bune auspicii, în privinţa banilor și oportunităților.

Potrivit unui specialist, vor fi avantajaţi cei care au legătură cu domenii precum pescuitul, transportul maritim şi valorificarea apei.

Pe de altă parte, pentru că am intrat în Anul şobolanului de metal, o vor duce bine mai ales cei aflaţi sub semnul zodiacal al metalului. În cultura chineză, soarta este determinată de cele cinci elemente fundamentale: metal, lemn, apă, foc şi pământ.

Evenimentele în aer liber, la care participau în mod obişnuit mari mulţimi de oameni, au fost anulate din cauza temutului virus.

Dar nu a lipsit tradiţionalul spectacol televizat de Anul Nou, care ţine în fața micilor de ecrane sute de milioane de chinezi.

Mo Hualun, tenor: „Această combinaţie aduce împreună artişti din generaţii diferite. Muzica ne uneşte, iar împreună noi cântăm pentru audienţa de la gală. Acesta este cel mai important obiectiv."

Gala Festivalului Primăverii, aşa cum se numeşte în mod tradiţional intrarea în noul an chinezesc, deşi afară este încă iarnă, se transmite în direct încă din 1983. De atunci, numeroase generaţii au făcut spectacol.

Zheng Qiyuan, solist: „M-am obişnuit cu această scenă şi cu această atmosferă de festival după cea de a doua, a treia şi a patra repetiţie. Este, de asemenea, un proces de învăţare, de a sta alături de alţi artişti din generaţii mai vechi, care ne îndeamnă să muncim mai mult şi să progresăm."

Potrivit unei legende, într-o localitate din China, un animal făcea prăpăd în gospodăriile oamenilor în Ajunul Anului Nou.

Un înţelept le-a spus sătenilor că animalul se teme de culoarea roşie, de foc şi de zgomotul pocnitorilor. De aceea, de Anul Nou, chinezii lansează lampioane roşii şi aruncă petarde pentru a alunga animalele şi spiritele rele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO