The Sun: Virusul ucigaș din China ar fi apărut după ce oamenii au mâncat supă de liliac

Dată publicare: 24-01-2020 15:04
Dată actualizare: 25-02-2020 14:21


virus China, liliac

Tabloidul britanic The Sun scrie că una dintre posibilele cauze ale apariției coronavirusulului, care a ucis deja 26 de oameni, este faptul că în unele zone din China s-ar consuma supă de liliac.

Unii ”experți”, citați de The Sun, ar fi afirmat că există o legătură între coronavirus și consumul de supă de liliac - o mâncare care este considerată delicatesă în China.

Astfel, unii oameni de știință din China ar fi susținut că tulpina mortală din coronavirus ar avea un strămoș comun cu un virus care se găsește numai într-o anumită specie de liliac.

Potrivit sursei citate, virusul Ebola, care a lovit Africa între anii 2013 și 2016, ar fi fost declanșată tot din cauza liliecilor.

Ipoteza nu a fost, însă, împărtășită la scară largă de comunitatea internațională.

De altfel, un studiu recent realizat de către China Science Bulletin arată că virusul are o ”afinitate puternică” cu o proteină umană care se numește ACE2.

Potrivit Agerpres, febra este simptomul cel mai comun în cazul celor 17 persoane decedate (prezentă la 12 dintre victime), în timp ce 10 dintre decedaţi au fost internaţi cu tuse, iar nouă cu dificultăţi respiratorii. Hipertensiunea este un alt antecedent medical prezent la pacienţii decedaţi, specificată la şapte dintre cazuri. Diabetul şi problemele cardiovasculare reprezintă un factor comun semnalat la toate victimele.

Doar două dintre persoanele decedate (o femeie de 48 de ani şi un bărbat de 53 de ani) se aflau sub pragul vârstei de 60 de ani. Şase dintre victime se aflau în limita de 61-70 de ani, două între 71 - 80 de ani şi şapte se încadrau în intervalul 81 - 90 de ani.

Deocamdată, toate decesele s-au înregistrat în provincia central-estică Hubei, cu capitala la Wuhan, care are o populaţie de 11 milioane de locuitori şi este epicentrul noii epidemii de pneumonie.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO