Chinezii au amenajat în 2 zile un spital pentru bolnavii de coronavirus. Cum arată

Ultima actualizare: 29-01-2020 10:33
spital China

Primul spital pentru bolnavii de coronavirus a fost deschis marți, într-un oraș de lângă Wuhan. Angajații și voluntarii au lucrat timp de 2 zile pentru a transforma o clădire goală într-o unitate medicală cu 1.000 de paturi.

Primii pacienți au fost transferați acolo marți seara, a transmis presa locală, conform Daily Mail.

Clădirea aflată în orașul Huangzhou a fost inițial construită ca o nouă aripă a unui alt spital, care ar fi urmat să fie inaugurată în luna mai. Vineri însă, autoritățile au decis ca aceasta să fie folosită doar pentru a trata bolnavii de coronavirus.

Lucrările au început sâmbătă, iar până luni toate paturile au fost instalate de către voluntari. Apa, electricitatea și internetul au fost de asemenea instalate, au transmis autoritățile locale.

Peste 500 de muncitori au lucrat două zile și două nopți la rând pentru a deschide spitalul la timp.

Situat la aproximativ 40 de kilometri de Wuhan, Huanggang are o populație de 7,5 milioane de locuitori și este unul dintre orașele care au fost grav afectate de coronavirus. Toată zona a fost închisă marțea trecută, odată cu Wuhan.

În 24 de ore, bilanțul din China a crescut de la 106 la 132 de decese și de la 4.600 de cazuri confirmate la aproape 6.000.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO