Când s-au cunoscut, Erika era bărbat și Victor femeie. Ce s-a schimbat între timp

Ultima actualizare: 29-01-2020 13:32

O poveste neaşteptată vine din Rusia, o ţară nu tocmai primitoare cu reprezentanţii minorităţilor sexuale. Până de curând, Erika era bărbat, iar Victor, femeie.

Cei doi s-au căsătorit în decembrie, după ce au terminat, fiecare, propriile operaţii de schimbare de sex.

Cei doi transsexuali au decis să-şi facă publica povestea, în încercarea de a schimba mentalitatea conaționalilor lor. În plus, se apropie şi Sfântul Valentin.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, Erika şi Victor au spus "Da" în faţa ofiţerului stării civile din oraşul Kazan. La prima vedere, ceremonia a fost una obişnuită. Puţini dintre cei prezenţi ştiau, însă, că cei doi miri ascund un secret: Erika s-a născut bărbat, iar Victor... femeie. Abia în urmă cu doi ani au început procedurile de schimbare a sexului.

Victor Manuilin: „Totul începe în copilărie, când o persoană realizează că nu se simte confortabil în propriul corp. Persoanele transgender simt că părerile şi gândurile lor nu corespund cu corpurile lor.”

Erika Askarova: „Persoanele transsexuale nu îşi schimbă sexul, îl corectează.”

Nunta celor doi a fost printre primele căsătorii între persoane transgen, în Rusia. Documentele lor nu conţineau informaţii despre sexul anterior operaţiilor, iar angajaţii stării civile nu au ştiut că sunt transsexuali. Cu toate astea, cei doi tineri au vrut să facă publice detaliile nunţii lor, mai ales că se apropie şi Ziua Îndrăgostiţilor.

Victor Manuilin: „Am vrut să arătăm că existăm şi că e ceva normal să avem sentimente şi să ne căsătorim. Suntem la fel de normali ca toată lumea.”

Operaţiile de schimbare a sexului nu au fost ieftine. Amândoi au trecut prin proceduri chirurgicale complexe pentru a-şi schimba înfăţişarea, în ton cu identitatea lor sexuală. Erika a cheltuit peste 16.000 de dolari doar pentru intervenţiile estetice faciale.

Erika Askarova: „Am avut multe operaţii plastice la faţă, medicii mi-au tăiat oasele feţei, au mutat muşchi şi chiar au schimbat forma ochilor.”

Victor Manuilin: „Doctorul nostru, un om de treabă, mi-a făcut şi mie o operaţie similară, se numeşte masculinizare. Mi-a adăugat pomeţi, maxilar... Îmi place. Eram îngrijorat la început, pentru că era ceva nou pentru mine, dar apoi a fost o surpriză plăcută. Mi-a plăcut mult.”

Pentru Erika şi Victor, procesul de tranziţie nu s-a încheiat. Cei doi vor să îşi împărtăşească experienţa pentru a-i educa pe alţii şi pentru a aduce în lumină mproblemele cu care se confruntă persoanele transgen - mai ales în Rusia, o ţară cu valori tradiţionale în care transexualitatea e considerată o boală mentală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO