Cetățenii ungari care îi ajută pe migranți riscă un an de închisoare. Legea controversată adoptată de Parlament
Să-i ajuţi pe migranţi a devenit „fărădelege" în Ungaria. Parlamentul maghiar a votat o lege, supranumită „Stop Soros", prin care avocații sau activiștii care vin în sprijinul solicitanților de azil sunt cercetaţi penal și riscă până la un an de închisoar
Legislaţia votată de Parlamentul de la Budapesta a fost supranumită de guvernul lui Viktor Orban - „Stop Soros", pentru că miliardarul filantrop, de origine maghiară, a fost acuzat că ar sprijini migranţii musulmani.
Parlamentul a aprobat amendamentele, care necesitau majoritate simplă, cu 159 de voturi „pentru", 19 „împotrivă" și nicio abținere. S-au adus amendamente la opt legi existente şi a fost introdusă o nouă infracţiune, de natura penală - „facilitarea imigraţiei ilegale".
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
„Cei care ajută migrația ilegală colaborează cu traficanții de persoane", susțin parlamentarii.
Riscă aşadar închisoarea cei care lucrează pentru sau cu organizaţii non-guvernamentale implicate în ajutorarea solicitanţilor de azil ori care fac campanie pentru aceştia. Asta deşi organizaţiile pentru drepturile omului tot insistă că nu fac nimic altceva decât să-i sprijine pe migranţii care au fost deja primiţi în Ungaria să solicite, în mod legal, azil.
Marta Pardavi, Comitetul Helsinki, Ungaria: „Guvernul maghiar a decis, de fapt, să persecute, în loc să furnizeze protecție împotriva persecuției. Acest pachet legislativ a fost adoptat tocmai de Ziua mondială a refugiaților. Cu siguranță, asistăm la un nou moment de îngrădire a democrației în Ungaria."
În plus, parlamentarii au votat un amendament constituţional care declara că „populaţiile străine nu se pot stabili în Ungaria", pentru a contracara eforturile Comisiei Europene, de a obţine relocarea migranţilor din Italia şi Grecia în alte state ale Uniunii Europene.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!