A început “cea mai mare migrație umană”. Chinezii se întorc acasă de Anul Nou
Odată cu apropierea Anului Nou Chinezesc, cetățenii chinezi au umplut vineri gările și aeroporturile pentru a lua parte la un ritual național: cea mai mare migrație anuală la nivel mondial.
În perioada Festivalului Primăverii, cum mai este numit Anul Nou Chinezesc, vor fi făcute aproximativ 3 miliarde de călătorii, a anunțat Ministerul Transporturilor din China, conform Associated Press.
Chinezii sărbătoresc Festivalul Primăverii timp de 40 de zile, în perioada 10 ianuarie-18 februarie. Anul Nou va fi sărbătorit în ziua de 25 ianuarie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fiecare an este reprezentat de un animal în Zodiacul Chinezesc. Astfel, anul 2020 marchează Anul Șobolanului, primul din ciclul repetitive de 12 animale, relatează The Independent.
Valul de călătorii este numit în China „Chunyun”. În anul 2019, au fost făcute aproximativ 2,9 miliarde de călătorii, în creștere cu 0,8% față de anul 2018. Estimările de anul acesta prezintă un potential de creștere de aproximativ trei procente.
Festivitățile de Anul Nou sunt foarte importante pentru chinezi, fiind un prilej pentru reuniuni de familie și mese copioase.
Pentru cei care lucrează în orașe departe de casă, este de cele mai multe ori singura ocazie din an în care își pot vedea rudele.
Migrația în masa este în mare parte alcătuită din persoane care călătoresc spre casă, atât pe teritoriul Chinei cât și în alte locuri din lume.
Cea mai importantă etapă a Festivalului Primăverii este cina din ajunul Anului Nou, numită Nian Ye Fan, la care chinezii mănâncă pui, porc, pește, pachețele de primăvară, tăiței și tortulețe din legume, pe lângă alte preparate tradiționale care variază în funcție de zonă.
Infrastructura din China a fost recent îmbunătățită, rezultatele fiind vizibile în această perioadă. Printre noutăți se numără un tren fără șofer, care prinde o viteză de până la 350 km/h și care a fost inaugurat luna aceasta.
Anul acesta vor fi luate măsuri suplimentare de precauție, în contextul în care centrul Chinei se confruntă cu o epidemie de pneumonie virală. În orașul Wuhan, 41 de persoane au fost diagnosticate cu un tip nou de coronavirus, care poate provoca de la o răceală minoră până la boli grave până la sindromul respirator sever acut. Până acum, două persoane au murit.
Procedurile de dezinfectare vor fi înăsprite în mijloacele de transport, a declarant Wang Yang, reprezentant al Ministerului Transporturilor.
Sursa: AP, The Independent
Etichete: China, migratie, anul nou chinezesc,
Dată publicare:
17-01-2020 16:59