Ce reacții adverse generează vaccinul rusesc împotriva COVID-19. Mărturisirile ministrului Sănătății
Testele prin care se verifică eficacitatea vaccinului împotriva COVID-19 realizat de Rusia, denumit "Sputnik V", au arătat că acesta ar genera numeroase reacții adverse.
Aproximativ unul din șapte voluntari care au primit o doză a vaccinului s-a plâns de efecte secundare, cum ar fi dureri musculare, slăbiciune și febră, a transmis ministrul rus al Sănătății, Mikhail Murashko, potrivit Russia Today.
Într-un interviu pentru ziarul rus Izvestia, Murashko a explicat că peste 300 de persoane au primit deja vaccinul Sputnik V ca parte a studiului în trei faze, iar 14% dintre aceștia s-au plâns de reacții adverse.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Acestea sunt efecte secundare prezentate și, de obicei, dispar după o zi, sau la maximum o zi și jumătate”, a spus ministrul.
Apariția vaccinului rusesc împotriva COVID-19
Autorităţile de la Moscova au anunţat săptămâna trecută că au început testarea vaccinului rus împotriva COVID-19 pe 40.000 de locuitori ai Moscovei.
"Primii participanţi au fost vaccinaţi în centrele medicale din capitală", a declarat într-un comunicat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, salutând o "zi importantă nu numai pentru oraş, ci şi pentru întreaga ţară".
În total, 40.000 de moscoviţi sunt invitaţi să participe la acest studiu, orice locuitor de naţionalitate rusă care are asigurare de sănătate putând fi voluntar.
Rusia a anunţat la începutul lunii august că a dezvoltat "primul" vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia, preşedintele rus Vlaidmir Putin precizând cu această ocazie că una dintre fiicele sale a fost şi ea vaccinată.
Denumit Sputnik V, cu referire la primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost privit însă cu scepticism în întreaga lume, mai ales din cauza absenţei fazei finale de testare la momentul anunţării sale.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!