Ce au descoperit cercetatorii care cauta resturile zborului MH370. Ar putea rezolva un mister de acum milioane de ani
Cautarile din oceanul Indian nu au ramas chiar fara rezultat, afirma cercetatorii australieni.
Cautarile zborului MH370 nu au rezolvat misterul disparitiei avionului Malaysia Airlines, dar au dus la realizarea unor harti extrem de detaliate ale fundului Oceanului Indian, care ii vor ajuta pe oamenii de stiinta, scrie Reuters. Aceste harti permit localizarea cu precizie a bancurilor de pesti, in principal de ton, prezicerea efectelor valurilor seismice.
Ele ar putea, de asemenea, sa schimbe teoriile privind fracturarea supercontinentului Gondwana acum jumatate de miliard de ani, care pana acum a ramas un mister.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Datele colectate in cursul cautarii resturilor avionului constau intr-un model tri-dimensional al fundului Oceanului Indian, care a fost prezentat miercuri intr-o forma initiala de cercetatorii australieni. Acestia spun ca este probabil cea mai bine explorata regiune subacvatica din lume, ca urmare a tragediei. Modelul lor va fi de folos pentru oceanografi, geologi, seismologi, dar si pentru pescari.
Zona de 120.000 de km patrati explorata de autoritati a fost stabilita pornind de la o ipoteza conform careia avionul nu mai avea pe nimeni la comanda si ca ar fi ramas fara carburant. Motivul pentru care aparatul de zbor s-ar gasi in emisfera sudica, total diferit de planul sau de zbor, ramane inexplicabil.
Avionul Boeing 777 a disparut la 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord, dupa ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing. Aceasta disparitie este unul dintre cele mai mari mistere ale aviatiei civile. Australia, Malaysia si China, tari de unde proveneau majoritatea victimelor, au spus intotdeauna ca operatiunile de cautare se vor incheia odata ce va fi sondata zona de 120.000 de kilometri patrati la vest de Australia, cel putin atat timp cat 'nu vor aparea noi informatii credibile'.
Niciun indiciu privind prezenta epavei nu a aparut pana acum. Insa circa 20 de bucati de diverse materiale descoperite pe litoralul Oceanului Indian in largul Africii de Est - departe de zona actuala de cautare - au fost identificate ca apartinand probabil sau sigur avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines.
Sursa: Reuters
Etichete: avion, australia, Oceanul Indian, cercetatori, cautari, stiinta, MH370, Malaysia Airlines,
Dată publicare:
19-07-2017 09:14