Avionul MH370 era scapat de sub control si s-a prabusit cu viteza in mare. Datele prezentate de un nou raport facut public

Dată publicare: 02-11-2016 08:42
Dată actualizare: 05-11-2016 07:13


grafitti MH370

Autoritatile australiene au dezvaluit noi informatii din ancheta in cazul avionului Malaysia Airlines MH370, disparut pe 8 martie 2014.

Informatii noi, furnizate de sateliti, arata ca avionul se prabusea in mare fara ca cineva sa-l controlze cand s-a facut ultima comunicare prin satelie, relateaza CNN.

Acest nou raport al Biroului Australian de Securitate a Transportului (ATSB) a fost dat publicitatii miercuri si vine sa arunce o lumina noua intr-una din cele mai complicate accidente aviatice din istorie.

"Analiza ultimei comunicatii prin satelit arata ca avionul se afla intr-un stadiu puternic de coborare la momentul respectiv" se arata in raport.

Potrivit unei simulari prezentate avionul ar fi coborat cu 7,6 km pe minut. Geoffrey Thomas, un expert aviatic al Airlineratings.com, a explicat pentru CNN ca acest raport contrazice teoriile potrivit carora cineva s-ar fi aflat la conducerea avionului cand acesta a aterizat in mare.

"Cea mai importanta informatie din acest raport este ca flapsul gasit in Tanzania nu era coborat. Deci acest avion nu era condus de nimeni. Nu era controlat, a ramas fara combustibil si s-a prabusit in apa cu viteza mare" a explicat el.
 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO