Ce a cerut Rusia imediat după ce a invadat Ucraina pentru a opri războiul. Solicitările erau incredibile
Rusia a cerut, printre altele, demilitarizarea aproape completă a Ucrainei, declararea limbei ruse ca limbă oficială de stat și recunoașterea independenței republicilor Donețk și Luhansk, imediat după invazie, pentru a opri războiul.
Rusia a transmis imediat după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, o listă de cerințe pentru a opri războiul, cerințe care echivalau cu o capitulare completă a Kievului, scrie agenția bulgară Novinite, care citează Sistema, filială a Radio Svoboda.
Cerințele erau listate într-un document înaintat de delegația rusă Ucrainei în timpul negocierilor din Belarus de la începutul lunii martie 2022, la câteva zile după declanșarea războiului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Autenticitatea documentului a fost confirmată atât de surse rusești, cât și ucrainene, susține Sistema.
”Potrivit documentului, cererile Rusiei confirmă versiunea pe care Ucraina a încercat să o prezinte încă de la începutul războiului, adică echivalau cu o capitulare completă. Delegația rusă a propus reducerea armatei Ucrainei la o forță de 50.000 de soldați – aproximativ o cincime din capacitatea militară a Ucrainei de dinainte de 2022. Forțele armate urmau să fie limitate la o structură minimă de apărare, cu doar patru nave, 55 de elicoptere și 300 de tancuri, un arsenal mai mic decât Belarus”, arată sursa citată.
”O altă prevedere impunea Ucrainei să recunoască independența autodeclaratelor Republici Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR). În plus, Ucraina trebuia să își asume responsabilitatea pentru daunele provocate de luptele care au început în 2014”, se mai arată în document.
Kremlinul a cerut limba rusă ca limbă de stat în Ucraina și păstrarea simbolurilor sovietice
Rusia a cerut, de asemenea, recunoașterea limbii ruse ca limbă de stat în Ucraina, alături de ridicarea restricțiilor asupra simbolurilor din epoca sovietică, pe care Moscova le-a asociat cu „victoria asupra nazismului”. Această cerință a urmărit efectiv inversarea politicilor de decomunizare ale Ucrainei.
Mai mult, Rusia a insistat asupra ridicării tuturor sancțiunilor împotriva sa – atât ucrainene, cât și internaționale – și respingerea tuturor cauzelor juridice internaționale inițiate începând cu 2014.
Până la începutul lunii aprilie 2022, pe măsură ce negocierile s-au mutat la Istanbul și forțele ruse nu au reușit să-și asigure o victorie rapidă, cererile au fost în mod considerabil atenuate. Cu toate acestea, în ciuda acestor schimbări, nu s-a ajuns în cele din urmă la niciun acord între cele două părți.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, negocieri, războiul din Ucraina, cerințe,
Dată publicare:
04-11-2024 16:04