Cazurile de infectare cu Covid-19 se înmulțesc rapid: „Riscă să se transforme în pandemia secolului”

29-02-2020 19:48

Cazurile de infectare cu coronavirus în lume se înmulțesc accelerat.

În Italia sunt 21 de decese și 822 de teste pozitive.

Departamentul de Stat i-a sfătuit pe americani să evite călătoriile în Italia, iar compania israeliană El Al și-a suspendat cursele către peninsulă. Germania a anunțat sâmbătă depistarea a patru copii de grădiniță care au luat coronavirus de la o îngrijitoare.

După anularea târgului de telecomunicații din Barcelona și a salonului auto de la Geneva, nici cel mai mare târg de turism din lume, găzduit de Berlin, nu se mai ține.

În Italia, școlile din regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna vor rămâne închise încă o săptămână. Majoritatea evenimentelor culturale și sportive au fost anulate.

Autoritățile spaniole au anunțat depistarea unor noi cazuri în Țara Bascilor, Insulele Baleare, Catalonia și Madrid, astfel că numărul total al celor infectați a depășit 40.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: „Peste 20 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare la nivel global și mai multe tratamente terapeutice sunt testate. Ne așteptăm să avem primele rezultate în câteva săptămâni."

În Statele Unite, după California, au mai apărut două cazuri de infectare, în Oregon și Ohio, fără să se poată stabili expunerea pacienților la virus.

Unul dintre americanii evacuați de pe nava de crozieră „Diamond Princess” este spitalizat, după ce a fost testat pozitiv. Bărbatul nu are simptome, dar se simte personaj într-un film de science-fiction.

Mark Jorgensen, persoana infectată: „Totul e ca în filme. Arată ca niște extratestri. Au niște mici butelii în spate care le furnizează oxigen. Au fețele acoperite complet etanș.”

Cu 16 decese și peste 3150 de îmbolnăviri, Coreea de Sud este a doua cea mai afectată țară din lume de epidemie, după China.

Ivan Watson, reporter CNN: „Unele companii aeriene și-au anulat cursele către orașul sud-coreean Daegu, dar trenul de mare viteză încă oprește aici, unde se află epicentrul epidemiei din Coreea de Sud.”

Criza pune o presiune uriașă pe sistemul medical sud-coreean.

Lee Sang-ho, oficial: „În acest moment, cea mai mare penurie este de costume de protecție pentru personalul medical. Trebuie să le dramuim bine. Și angajați ne-ar mai trebui. În opinia mea, încă nu am atins punctul critic.”

Pe de altă parte, potrivit secției persane a BBC, cel puțin 210 persoane ar fi murit în Republica Islamică Iran, deși autoritățile recunosc doar 43 de decese. Australia nu mai primește persoane care au fost în Iran în ultimele două luni.

Teama de Covid-19 a dat o lovitura dură și industriei de divertisment. Emisiuni de televiziune foarte populare, precum „Amazing Race” de la CBS, și-au sistat producția, și mai multe trupe își anulează concertele din Asia.

Google și Amazon au călcat pe urmele Facebook și au anulat conferințe majore, iar fondatorul Microsoft a ținut să atragă atenția că ne confruntăm cu "o criză ce riscă să se transforme în pandemia secolului".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO