Cazul decapitarii lui Peter Kassig. Serviciile secrete europene incearca sa-i identifice pe jihadistii straini din filmare

18-11-2014 09:42


Peter Kassig

Serviciile secrete din Franta, Marea Britanie, Australia si sud-estul Asiei, incearca sa-i identifice pe jihadistii straini care apar in filmarea decapitarii lui Peter Kassing, in cadrul valului de crime comis de Statul Islamic.

Intr-unul dintre cadrele filmarii decapitarii apar mai multi luptori straini, care s-au inrolat in armata Statului Islamic si pe care europenii ii vor identificati, potrivit The Guardian.

Unul dintre strainii din filmare ar putea fi britanicul Nasser Muthana, in varsta de 20 de ani, care a parasit Marea Britanie cu destinatia Siria. Tatal lui, Nasser Muthana, a luat deja legatura cu autoritatile de la Londra.

De cealalta parte, in Franta, procurorul François Molins a identificat un alt strain din filmare: Maxime Hauchard, in varsta de 22 de ani, care s-a convertit la Islam anul trecut si care ar putea fi responsabil pentru decapitari.

Cel putin 3.000 de europeni s-ar fi alaturat Statului Islamic in Siria si Irak.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic a prezentat, zilele trecute, o inregistrare video care arata decapitarea angajatului american Peter Kassig. Peter Kassig, in varsta de 26 de ani, era originar din statul american Indiana si lucra ca angajat umanitar. A fost rapit in octombrie 2013, in zona Deir Ezzour, estul Siriei. In captivitate, el s-a convertit la islam, luand numele Abdul-Rahman Kassig.

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO