Cateva zile de ploi torentiale au provocat in Colorado cele mai grave inundatii din ultimele decenii


Ultimul update: Miercuri 18 Septembrie 2013 06:50
Data publicarii: Duminica 15 Septembrie 2013 08:32
Categorie: Stiri externe

Sunt patru morti si zeci de disparuti in statul american Colorado, care se lupta de zile intregi cu inundatiile. Este stare de urgenta in mai multe zone, iar echipele de interventie s-au folosit de elicopterele armatei pentru a-i salva pe oameni.

Vestile meteorologilor nu sunt bune: de duminica incep din nou ploile. De sus se vede cel mai bine amploare inundatiilor care au lovit statul Colorado. Localitati intregi au fost acoperite de ape. La suprafata au ramas doar acoperisurile caselor.

Viitura a luat rulotele si le-a ingramadit unele in altele. Iar fermele au ramas ca niste insule in mijlocul apelor...

Localnic: "Niciodata nu a fost apa atat de mare. Am trei cai, sper ca au scapat cu viata. Am fost nevoiti sa plecam atat de repede..."

Locuitorii au incercat sa scape din calea viiturii cum au putut-cu masina sau... calare.

Altii au asteptat ajutorul echipelor de interventie, care s-au deplasat cu barcile de-a lungul strazilor inghitite de viitura. O femeie a fost salvata in ultimul moment din mijlocul apelor involburate.

Autostrazi si poduri au fost distruse de suvoaie, iar autoritatile au trimis elicoptere ale Garzii Nationale pentru a-i aduce la loc sigur pe cei din localitatile izolate de ape.

Localnic: "Am pierdut casa. Nu a mai ramas nimic."

La aterizare, oamenii s-au strans in brate, fericiti ca au ajuns intr-un loc sigur, unde si-au intalnit rude si prieteni din zonele calamitate.

Cateva zile de ploi torentiale au provocat in Colorado cele mai grave inundatii din ultimele decenii.

VIDEO PROTVPLUS.RO