Miting antiromanesc in Spania, dupa ce doi romani au violat doua adolescente


Ultimul update: Marti 17 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Sambata 14 Septembrie 2013 20:07
Categorie: Stiri externe
protest Spania

Violarea a doua adolescente spaniole de catre doi romani a provocat un protest de strada intr-un oras din Spania. Localnicii se simt in permanenta amenintati si nu ii mai vor pe romani in comunitatea lor, pentru ca sunt agresivi si pusi pe rele.

Protestul a degenerat cand oamenii au vrut sa intre in primarie, dar n-au fost lasati de fortele de ordine.
AMB

Cu mic cu mare, cateva sute de locuitori ai oraselului Almendralejo, situat nu departe de Sevilla, au scandat impotriva romanilor care le fac necazuri. Picatura care a umplut paharul a fost violarea a doua fete, de 18, respectiv 16 ani.

"Sora mea i-a intalnit pentru ca e prietena cu iubita unuia dintre ei. La intoarcerea acasa, in masina, sora mea a sesizat ca au ganduri necurate si, pentru ca ei nu au oprit, a sarit pur si simplu din masina. Dar ei au dat in spate si au trecut peste ea, apoi au tarat-o de cap si picioare si au violat-o", spune fratele unei victime.

Apelul la protest s-a facut prin intermediul unui site de socializare.

La ora stabilita, s-au strins 500 de oameni, toti scandalizati si ingrijorati.

"Acum au fost fetele astea doua, maine pot fi ale noastre. De aceea am venit aici", a spus unul din protestatari.

"Nu putem iesi din case, trebuie sa zvoram usile, sa inchidem ferestrele, altfel vin peste noi", spune alta persoana.

"Sunt emotionata pentru ca nu ma asteptam sa fie atat de multi oameni care imi sustin fiica. Dar imi fac griji in continuare pentru fata mea, pentru ca ieri eram pe strada si am fost opriti de cinci romani care ne-au amenintat ca daca spunem ceva or sa vina dupa noi", a spus mama unei victime.

Cand a inteles gravitatea faptei savarsite, unul dintre romani s-a predat de bunavoie la politie. Celalalt, dar si o femeie acuzata de complicitate, au fost arestati ulterior.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO