Cât de puternică este, de fapt, Rusia. Problemele care îl vor forța pe Putin să schimbe modul în care duce războiul
Două mari probleme îl vor forța pe Putin să schimbe modul în care poartă războiul din Ucraina, susține Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).
Problemele economice și lipsa resurselor umane l-ar putea forța pe liderul rus să ia decizii importante cu privire la modul în care să asigure resurse pentru războiul Rusiei sau să schimbe modul în care acesta este purtat pentru a păstra stabilitatea regimului său.
Costul menținerii războiului va crește pe măsură ce Rusia continuă să cheltuiască resurse umane și materiale la linia de contact, este de părere ISW.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Resursele Rusiei sunt limitate, iar Putin nu poate ignora aceste costuri la nesfârșit. Economia rusă va ajunge la un punct de epuizare. Această prăbușire va avea un impact uriaș asupra societății ruse, ceea ce îl poate forța pe liderul de la Kremlin să ia decizii importante cu privire la modul în care să furnizeze resurse pentru războiul Rusiei sau să schimbe modul în care acesta este purtat pentru a păstra stabilitatea regimului său.
Economia Rusiei și efortul de război sunt supuse unor presiuni din ce în ce mai mari, prezentând provocări din ce în ce mai serioase pentru președintele Vladimir Putin în ceea ce privește susținerea războiului pe termen lung.
Într-un raport din 27 octombrie, The Washington Post a afirmat că economia Rusiei se confruntă cu riscul „supraîncălzirii”, deoarece cheltuielile militare excesive au determinat creșterea economică într-un mod care obligă companiile să crească salariile pentru a rămâne competitive în raport cu soldele militare ridicate.
Șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a avertizat în iulie 2024 că forța de muncă a țării și capacitățile sale de producție sunt „aproape epuizate”.
La 27 octombrie, The Washington Post a notat că întreprinderile private rusești se luptă să concureze cu salariile militarilor, fiind din ce în ce mai mult forțate să ofere salarii de câteva ori mai mari decât mediile tipice din industrie.
Recent, ISW a observat că autoritățile regionale au crescut brusc bonusurile unice de angajare pentru soldații contractuali pentru a menține ritmul de generare a forței de aproximativ 30.000 de soldați lunar.
Acest lucru subliniază faptul că rezervele de forță de muncă ale Rusiei sunt limitate, în timp ce țara se confruntă cu costuri în creștere - atât financiare, cât și sociale - pentru refacerea forțelor pe linia de contact.
Slăbiciunile care au ieșit la iveală odată cu sosirea trupelor nord-coreene în Rusia
Liderul de la Kremlin consideră, probabil, că o altă mobilizare parțială sau o mobilizare generală este prea costisitoare din punct de vedere politic pentru regimul său. În consecință, el a apelat la strategii de criptomobilizare, care exercită o presiune din ce în ce mai mare asupra economiei de război a Rusiei.
Sosirea recentă a trupelor nord-coreene în Rusia, care ar fi fost desfășurate în zona de luptă din regiunea Kursk, subliniază și mai mult precaritatea întregului sistem al lui Putin de generare a forțelor militare.
De asemenea, autoritățile ruse folosesc organizațiile de cazaci pentru a militariza copiii ruși și pentru a construi rezerva de generare de forțe a Rusiei pe termen lung.