CORUPTIE LA FIFA. Reactia lui Sepp Blatter dupa ce a fost presat sa-si dea demisia: "NU pot urmari tot timpul pe fiecare"

×
Codul embed a fost copiat

E cutremur in fotbalul mondial dupa dezvaluirea coruptiei incredibile din cadrul FIFA. Pe langa reputatia compromisa, organizatia se confrunta si cu reactii dure din partea sponsorilor care ameninta sa taie finantari de 50 de milioane de dolari.

SUMARUL EVENIMENTELOR:

-►Sepp Blatter: Nu pot urmari tot timpul pe fiecare
-►Michel Platini: Printul Ali ar putea lua 45 din cele 53 de voturi europene
-►Premierul britanic cere plecarea lui Blatter si il sustine pe printul Ali
-►Presedintele UEFA, Michel Platini, i-a cerut joi demisia lui Sepp Blatter
-►Sponsorii pun presiune pe Sepp Blatter in urma scandalului de coruptie
-►4.000 de muncitori vor muri in Qatar pana la startul Cupei Mondiale din 2022
-►Putin acuza SUA ca incearca sa impiedice realegerea lui Blatter in functia de presedinte al FIFA
-►Fostul sef UEFA: Anglia ar trebui sa gazduiasca CM din 2018. acordat Rusiei
-►Ministrul francez de Externe pledeaza pentru amanarea alegerilor de la FIFA
-►Chuck Blazer, fostă figura importanta a FIFA, devenit informator al FBI

Presedintele UEFA i-a cerut sefului FIFA sa demisioneze, dar acesta a refuzat. "Scandalul, aduce rusine si umilinta, dar eu nu pot, sa-i supraveghez pe toti", a spus Sepp Blatter. Intre timp, Rusia acuza Statele Unite, ca urmaresc de fapt sa impiedice organizatea Cupei Mondiale din 2018, in aceasta tara.

De la izbucnirea scandalului, toata lumea se intreaba daca ancheta va ajunge si la actualul presedinte, Sepp Blatter. Aflat in functie din 1998, el este acuzat de ani buni ca ar conduce organizatia intr-un mod netrasparent.

Citește și
fifa
Scandal fara precedent la FIFA. Sapte oficiali, intre care si vicepresedintele Jeffrey Webb, arestati pentru coruptie
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Nefiind anchetat, scandalul nu-l impiedica sa candideze vineri pentru un nou mandat. Insa e abandonat si de cei mai apropiati colaboratori, cum ar fi presedintele UEFA, Michel Platini.

Michel Platini, presedinte UEFA: "I-am spus: Asculta, Sepp! Am inceput impreuna in 1998. Am castigat impreuna, am muncit impreuna, dar azi iti cer sa parasesti FIFA, sa demisionezi si sa pleci".

Ancheta internationala, in care au fost arestate 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA, a pornit de la organizarea unor competitii in Statele Unite si America Latina. Apoi s-a descoperit ca vicepresedintii FIFA au primit 10 milioane de dolari mita ca sa acorde Africii de Sud organizarea Cupei Mondiale din 2010.

Richard Weber, reprezentantul Fiscului American: "Avem de-a face cu o adevarata Cupa Mondiala a fraudei si astazi le aratam celor de la FIFA cartonasul rosu."

Suspiciunile s-au extins si asupra Cupelor Mondiale din Rusia si Qatar.

Matthew Chance, corespondent CNN: “'Pentru moment, toata lumea insista ca Rusia va gazdui Cupa Mondiala din 2018, dar sunt temeri tot mai mari ca nu va fi asa".

Tocmai de aceea, Rusia se considera tinta indirecta a anchetei. Potrivit presei, anchetatorii elvetieni vor sa-l interogheze pe ministrul rus al sporturilor, Vitali Mutko.

Vladimir Putin, presedintele Rusiei: "Stim la ce presiuni a fost supus domnul Blatter, pentru a-l obliga sa organizeze CM 2018 in alta parte decat Rusia".

Ce-i drept, confiscarea acestui eveniment ar fi o lovitura crunta pentru Putin, mai rea decat recesiunea si scaderea nivelului de trai, spun analistii. Rusii pot trai fara alimente de import si vacante in Turcia, comenteaza Forbes, dar n-ar suporta sa li se spuna tara lor nu merita sa organizeze o Cupa Mondiala.

Sepp Blatter: Nu pot urmari tot timpul pe fiecare

Elvetianul Joseph Blatter, pus in dificultate de gravul caz de coruptie din sanul FIFA, a declarat joi la Congresul de la Zurich, ca acest scandal declansat miercuri prin arestarea unor inalti oficiali, a adus rusine si umilinta fotbalului, relateaza Reuters.

Intr-un discurs tinut la deschiderea Congresului FIFA, in care are sanse mari sa fie reales vineri pentru un al 5-lea mandat, Blatter a subliniat ca nu este loc de coruptie in fotbal si a incercat sa se distanteze de oficialii arestati de politia elvetiana la cererea autoritatilor din SUA: ''Nu pot urmari tot timpul pe fiecare. Cine vrea sa faca ilegalitati, va incerca de asemenea sa le ascunda''.

Blatter a adaugat ca FIFA a pierdut la capitolul incredere, dar va trebui s-o recupereze incepand cu ziua de vineri, prin luarea de masuri ca toti cei implicati in fotbal sa actioneze responsabil si etic.

Federatiile europene il sustin pe printul Ali la presedintia FIFA

Federatiile europene il sustin pe printul Ali bin Al-Hussein la alegerile pentru presedintia FIFA, ce se vor desfasura vineri, la Zurich, informeaza un comunicat al Federatiei Romane de Fotbal.

Joi, cu ocazia celui de-al 65-lea Congres FIFA, de la Zurich, a avut loc o intalnire la care au participat toti reprezentantii asociatiilor europene, printre care si presedintele FRF, Razvan Burleanu

"In urma discutiilor, reprezentantii asociatiilor din Europa au decis sustinerea majoritara a printului Ali bin Al-Hussein la alegerile pentru presedintia FIFA, care vor avea loc maine (vineri - n. r.), conform programului initial.

De asemenea, Federatia australiana de fotbal va vota pentru printul iordanian Ali bin al Hussein, contracandidatul lui Joseph Blatter, vineri, la alegerile prezidentiale ale Federatiei internationale de fotbal (FIFA), a anuntat joi presedintele sau Frank Lowy.

Invingatorul poate fi stabilit din primul tur doar daca unul dintre candidati obtine cel putin doua treimi din numarul total de voturi. Altfel, in turul al II-lea, majoritatea simpla va decide castigatorul", a declarat Razvan Burleanu.

El a adaugat: "Tot in cadrul intalnirilor de astazi, britanicul David Gill, vicepresedinte al Federatiei Engleze de Fotbal si vicepresedinte FIFA, a declarat public ca va demisiona din functia pe care o detine in cadrul forului mondial in cazul in care actualul presedinte, Joseph Blatter, va fi reales".

Michel Platini ar fi spus la finalul sedintei de joi de la FIFA ca "printul Ali nu are nevoie de bani pentru ca este print". El mai sustine ca Printul Ali ar putea lua 45 din cele 53 de voturi europene, relateaza The Guardian.

Presedintele UEFA, Michel Platini, i-a cerut joi demisia lui Sepp Blatter

La finalul reuniunii de joi de la FIFA, Michel Platini, actualul sef al UEFA, a declarat in fata ziaristilor ca i-a cerut demisia lui Blatter. Aceasta din urma a refuzat spunand ca este mult prea tarziu sa-si dea demisia, relateaza The Guardian.

"I-am spus ca e momentul sa plece, sa se retraga pentru ca scandalul murdareste imaginea FIFA. Nu e usor sa-i spui unui prieten sa plece, insa nu e nimic nou. Spun asta cu tristete si lacrimi in ochi. Au fost prea multe scandaluri", a declarat Michel Platini.

Presedintele FIFA s-a intalnit joi dimineata la Zurich cu presedintii celor sase confederatii continentale, membre ale instantei sale, zguduita de un amplu scandal de coruptie. Presedintii sau reprezentantii lor, din partea UEFA (Europa), AFC (Asia), CONMEBOL (America de Sud), CAF (Africa), OFC (Oceania) si CONCACAF (America de Nord, Centrala si Caraibe) au participat la aceasta reuniune, al carei obiect nu a fost precizat, in ajunul alegerilor pentru presedintia FIFA, la care Blatter incearca sa obtina al cincilea mandat.

Premierul britanic cere plecarea lui Blatter si il sustine pe printul Ali

Premierul britanic David Cameron si ministrul sau al Culturii si Sportului, John Whittingdale, au sustinut joi in parlament pozitia federatiei engleze de fotbal (FA), cerand inlocuirea lui Sepp Blatter din fruntea FIFA, organizatie anchetata pentru coruptie, scrie AFP.

"Suntem pe de-a-ntregul in spatele FA, care sustine candidatura printului Ali'', a declarat David Cameron intr-o sesiune de intrebari urgente in Parlament. "Dorim sa vedem reforme la FIFA", a spus Cameron, care a adaugat ca "trebuie lasate sa continue investigatiile".

In cursul noptii, presedintele FA, Greg Dyke, i-a cerut lui Blatter "sa plece".

Ministrul John Whittingdale a afirmat, printre altele: "sustin intru totul pozitia federatiei engleze, potrivit careia e nevoie de reforme masive in fruntea FIFA, mai ales de o schimbare a conducerii".

"Vom oferi autoritatilor americane tot ajutorul de care au nevoie. Sunt fericit sa confirm ca vom pune la dispozitia anchetei toate informatiile in posesia noastra", a adaugat el.

Ministrul a multumit de asemenea presei din tara sa, deosebit de critica de cativa ani la adresa felului in care este condusa FIFA. El a mentionat investigatiile realizate de Sunday Times.

Ziaristul de investigatie Andrew Jennings a afirmat: "Eu am dat FBI documentele esentiale care au condus la arestarile de ieri. Vor urma si altele. Blatter este tinta".

Anglia, care a candidat la organizarea Mondialului 2018, atribuit in cele din urma Rusiei, a refuzat sa vorbeasca despre noi alegeri pentru gazduirea acestei competitii.

Un purtator de cuvant al lui David Cameron a asigurat ca acesta nu a cerut ca Mondialul 2018 sa fie retras Rusiei.

4.000 de muncitori vor muri in Qatar pana la startul Cupei Mondiale din 2022

Daca autoritatile nu vor lua masuri pentru a-i proteja pe muncitorii care lucreaza la construirea stadioanelor necesare gazduirii Cupei Mondiale din 2022, institutiile internationale care lupta pentru drepturile angajatilor estimeaza ca, in urmatorii 7 ani, vor muri aproximativ 4.000 de persoane.

Oficialii din Qatar sustin insa ca acestia vor fi protejati prin lege.

"Suntem de parere ca oamenii care ne ajuta sa ne dezvoltam tara merita sa fie platiti corect, sa fie tratati corect si sa fie protejati impotriva exploatarii lor. Tocmai de aceea vom modifica legile si practicile privind siguranta la locul de munca", a declarat pentru The Guardian ministrul Muncii din Qatar.

Totusi, tara are un istoric plin de probleme in privinta muncitorilor. Acestia sunt nevoiti sa isi faca treaba in conditii atat de dure incat Qatar a fost numit "un stat fara constiinta".

Putin lanseaza acuzatii catre SUA

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a estimat joi, intr-o interventie la televiziunea rusa, ca Statele Unite utilizeaza propria justitie pentru "a impiedica realegerea" lui Sepp Blatter in fruntea Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA).

"Este vorba de o incalcare grava a principiilor de functionare a organizatiilor internationale", a explicat seful statului rus, acuzand Washingtonul ca "impune jurisdictia sa altora", intr-un caz in care "niciunul dintre functionari (din cadrul FIFA - n.red.) nu este american" si "niciuna dintre fapte nu s-a produs in SUA", transmite Agerpres.

Vladimir Putin s-a referit, totodata, la "presiunile" exercitate asupra lui Blatter "pentru a impiedica desfasurarea Cupei Mondiale din 2018 in Rusia".

"Este o tentativa evidenta de a impiedica realegerea domnului Blatter in postul de presedinte al FIFA", considera presedintele rus, a carui tara a anuntat deja ca il sustine pe actualul conducator al forului international la alegerile programate vineri, la Zurich.

Se cere amanarea alegerilor de la FIFA

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a pledat joi in favoarea amanarii alegerilor pentru presedintia Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), prevazute vineri, dupa scandalul declansat de arestarea unor responsabili suspectati de coruptie, informeaza AFP.

"Sunt multi ani de cand exista acuzatii de coruptie in acest mediu. Ratiunea ar fi (...) sa se astepte putin, sa se vada ce este intemeiat, neintemeiat, si dupa aceea instantele se vor pronunta. Altfel va rezulta o imagine si mai dezastruoasa a acestui ansamblu", a declarat Fabius la postul de radio France Inter.

"Trebuie sa astepte putin, spun asta cu titlu personal, dar mi se pare de bun-simt", a adaugat ministrul cand a fost intrebat daca sustine pozitia UEFA, care doreste amanarea alegerii.

Elvetianul Joseph Blatter, presedinte al FIFA din 1998 si mare favorit, incearca, la 79 de ani, sa obtina al cincilea mandat la alegerile de vineri. El are un singur adversar, printul iordanian Ali bin Hussein.

Intre timp, Confederatia africana de fotbal (CAF) se opune amanarii alegerilor pentru presedintia FIFA, prevazute vineri la Zurich, a anuntat joi CAF, dupa scandalul declansat de arestarea a sapte oficiali ai instantei mondiale, suspectati de coruptie, informeaza AFP.

CAF a indicat, pe site-ul sau, ca se opune "oricarei amanari a celui de-al 65-lea congres al FIFA si a alegerilor prevazute pe 29 mai 2015 la Zurich". CAF a repetat ca il sustine pe presedintele FIFA, Sepp Blatter, ce incearca sa obtina al cincilea mandat.

Confederatia africana anuntase miercuri, printr-un oficial ce a dorit sa-si pastreze anonimatul, ca isi reitereaza sustinerea pentru Blatter, "lasand in acelasi timp liber la vot pentru membrii sai".

Fostul sef al UEFA: Anglia ar trebui sa gazduiasca CM din 2018

Fostul presedinte UEFA, Lennart Johansson, a declarat ca in urma scandalului de coruptie in care este implicata FIFA, organizarea Campionatului Mondial din 2018 (Rusia) ar trebui sa revina Angliei, relateaza The Guardian.

Lennart Johansson, care a pierdut sefia FIFA in 1998 in fata lui Sepp Blatter sustine ca turneele finale din 2018 - Rusia. respectiv 2022 - Qatar ar trebui sa fie organizate de alta tari in urma acuzatiilor de coruptie care au lovit dur imaginea FIFA.

"Ma astept ca deciile de acordare a drepturilor de organizare acestor doua tari sa fie mutate. Chiar Blatter a sustinut ca e o greseala orientarea catre est. Anglia nu a mai oegnizat un campionat mondial din 1966 si este considerata mama fotbalului orice am spune. Trebuie sa fie luata in considerare" a declarat acesta.

Cine este "cartita" FBI-ului

Chuck Blazer, altadata omul forte al fotbalului din Statele Unite, a intors spatele FIFA pentru a deveni un informator-cheie in vasta ancheta care ameninta sa-i ingenuncheze pe conducatorii sportului cu balonul rotund, scrie AFP, citata de Agerpres.

Impunatorul Chuck Blazer, 70 de ani, care ar suferi de cancer la colon, nu mai este figura de neocolit a fotbalului de cand, in noiembrie 2013, a pledat vinovat in legatura cu o lunga serie de acuzatii formulate de justitia americana, printre care extorcare de bani prin intimidare, viramente frauduloase, spalare de bani si evaziune fiscala.

Fost secretar general al CONCACAF si membru al Comitetului Executiv al FIFA, doua institutii in colimatorul justitiei, cu 14 inculpari pentru coruptie anuntate miercuri, Blazer risca sa fie condamnat de justitia din SUA la ani grei de inchisoare.

Politia americana a profitat de probleme sale judiciare, mai ales de neplata impozitului pe venit, pentru a-l convinge sa coopereze in ancheta sa.

Potrivit New York Daily News, Chuck Blazer ar fi devenit atunci informator al FBI si al IRS, agentia care colecteaza impozitul pe venit, pentru a compromite microcosmosul oficialilor corupti ai fotbalului mondial. De exemplu, el ar fi ascuns un microfon intr-un breloc, pentru a inregistra, fara stirea lor, mai multe figuri marcante ale fotbalului.

"Cooperarea lui Blazer le-a oferit anchetatorilor americani din districtul de est din New York o rara fereastra spre culisele finantarii internationale a fotbalului, o lume cunoscuta pentru coruptia si excesele sale", a adaugat ziarul.

Chuck Blazer este o figura controversata atat in SUA, cat si in cadrul FIFA. in momentul coborarii sale in infern in 2013, el avea deja o reputatie solida de om care abuzeaza de puterea sa pentru a duce o viata de lux: avioane private, hoteluri de cinci stele, vacante generoase.

Blazer s-a ales cu supranumele putin magulitor "domnul 10%", aluzie la mita pe care se pare ca o cerea. El ar fi strans astfel mai bine de 21 de milioane de dolari in lumea fotbalului, a scris anul trecut site-ul BuzzFeed News.

Blazer ar fi folosit acesti bani pentru a cumpara proprietati in jurul globului, printre care ar fi, potrivit unor surse, un apartament luxos pentru... pisicile sale.

Cand s-a aflat in conducerea FIFA, Blazer a imprimat un caracter mai comercial organizatiei, conform unor observatori.

Presupusul sau rol in valul de arestari al unor oficiali FIFA nu ofera in schimb raspunsuri in legatura cu problemele sale judiciare, scrie AFP.

Sponsorii cer "curatenie"

Mai multe multinationale, intre care Nike, Adidas si Coca-Cola, asociate cu sponsorizarea Cupei Mondiale de fotbal, au cerut Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) sa faca "curatenie" in propriul organism dupa punerea sub acuzare a mai multor oficiali pentru acte de coruptie, informeaza AFP.

Furnizorul de carduri de credit Visa a mers pana acolo incat sa ameninte cu retragerea. In absenta unor schimbari, "noi am informat FIFA ca vom reevalua politica noastra de sponsorizare", a anuntat Visa prin intermediul unui comunicat, referindu-se la profunda sa deceptie si neliniste.

"In calitate de sponsor, noi speram ca FIFA va lua masuri rapide si imediate pentru a rezolva aceste probleme", a adaugat Visa, explicand ca sponsorizarea sa a avut drept scop "incurajarea comunitatilor de a se reuni si de a celebra spiritul competitiei si al reusitei personale".

"Aceasta lunga controversa a patat misiunea si idealurile FIFA, iar noi ne-am exprimat in mod repetat nelinistea fata de aceste acuzatii serioase", a reactionat, la randul ei, Coca-Cola, care vireaza anual 30 de milioane de dolari in conturile FIFA.

O atitudine similara a avut si gigantul fast-food McDonald's, care a subliniat ca "ia foarte in serios" problemele care au tradat etica, considerand "extrem de nelinistitoare" revelatiile justitiei americane.

Producatorul de echipament sportiv Adidas a anuntat ca va mentine sustinerea financiara a fotbalului, dar a incurajat FIFA sa "continue sa puna in practica si sa respecte normele conforme transparentei in tot ceea ce face".

Concurentul Nike a afirmat, la randul sau, ca va "coopera" cu ancheta americana, care, fara sa-l citeze explicit, il identifica precis. "Noi am cooperat si vom continua sa cooperam cu autoritatile", se arata intr-un comunicat al marcii cu celebra virgula (The Swoosh).

Conform departamentului SUA al Justitiei (DoJ), care a pus sub acuzare noua oficiali ai FIFA, "anumite fapte sunt legate de solicitarea si atribuirea de foloase necuvenite in cadrul sponsorizarii federatiei braziliene de fotbal (CBF) de catre un important fabricant american de echipament sportiv, alegerea tarii gazda a Cupei Mondiale din 2010 si alegerea presedintelui FIFA in 2011".

Conform documentelor judiciare, firma americana in cauza a semnat si un contract exclusiv in 1996 pentru a echipa exclusiv selectionata Braziliei. Acest acord pe 10 ani a fost evaluat la 160 milioane dolari.

Coruptia de la Campionatul Mondial din Africa de Sud

Guvernul sud-african si comitetul de candidatura al Cupei Mondiale 2010 i-au varsat 10 milioane de dolari lui Jack Warner in schimbul a trei voturi in favoarea Africii de Sud, potrivit actului de acuzare al justitiei americane, dat publicitatii miercuri.

"Sustinerea diasporei africane", acesta a fost in mod oficial scopul declarat al platii in valoare de 10 milioane dolari facute catre Uniunea caraibiana a fotbalului (CFU), prezidata intre 1983 si 2001 de Jack Warner din Trinidad-Tobago, potrivit Agerpres.

Realitatea este, insa, cu totul alta, scrie AFP. "Acest varsamant a avut drept contrapartida voturile lui Warner, conjuratului Nr.1 si conjuratului Nr.2, in favoarea Africii de Sud, si nu a Marocului, pentru organizarea Mondialului 2010", explica Ministerul Justitiei din Statele Unite, care a inculpat noua responsabili ai FIFA, intre care si doi vicepresedinti, sub acuzatia de frauda, inselatorie si spalare de bani.

Daca Africa de Sud a devenit, pe 15 mai 2004, gazda Mondialului 2014, cu 14 voturi, in detrimentul Marocului (10 voturi) si Egiptului (0 voturi), plata celor 10 milioane a avut nevoie de mai mult timp decat s-a prevazut si a tranzitat conturile... FIFA.

"Sud-africanii nu au putut organiza plata din fonduri guvernamentale, iar conducatorii Federatiei internationale au obtinut atunci ca cele 10 milioane sa fie trimise de FIFA catre CFU, utilizandu-se fonduri care ar fi trebuit transmise Africii de Sud pentru organizarea evenimentului", detaliaza actul de acuzare.

Intre ianuarie si martie 2008, un inalt responsabil a FIFA a efectuat transferuri de 616.000 dolari, 1,6 milioane dolari si 7,784 milioane dolari intre un cont bancar al FIFA din Elvetia si doua conturi detinute de CFU si CONCACAF, controlate personal de Warner.

"Jack Warner a deturnat apoi o parte din acest fonduri pentru utilizarea in scop personal. De exemplu, pe 9 ianuarie 2008, 200.000 dolari din suma 616.000 dolari transferata de FIFA o saptamana mai devreme au fost transferati intr-un cont bancar pe numele sau", a explicat justitia americana.

Anchetatorii americani au stabilit, de asemenea, ca Warner a efectuat operatiuni de spalare de bani, in valoare de 1,4 milioane dolari, prin intermediul unui om de afaceri din Trinidad-Tobago si a unei retele de supermarketuri controlata de individul respectiv.

Warner, presedinte al CONCACF intre 1990 si 2011, a varsat apoi, in decurs de trei ani, un total de 750.00 dolari conjuratului Nr.1, caruia i-a promis initial un milion de dolari.

Africa de Sud nu a fost, insa, singura care l-a abordat pe controversatul Jack Warner, potrivit justitiei americane, Marocul propunandu-i la randul sau, in 2004, un milion de dolari pentru a vota in favoarea dosarului marocan cu ocazia atribuirii CM 2010.

Fost presedinte al federatiei argentiniene, acuzat ca a luat mita 15 milioane de dolari

Julio Grondona, fost presedinte al federatiei argentiniene de fotbal, decedat anul trecut, este acuzat de justitia din Statele Unite ca a luat mita in valoare de 15 milioane de dolari, informeaza presa internationala.

Potrivit raportului ministrului american al Justitiei, Loretta Lynch, Grondona ar fi primit, acum doi ani, 15 milioane de dolari mita pentru organizarea editiilor Copa America din 2015, 2016, 2019 si 2023. Julio Grondona a decedat in iulie 2014, la vârsta de 82 ani, dupa ce a condus timp de 35 de ani federatia argentiniana (AFA). El a fost si vicepresedinte al FIFA, fiind considerat mâna dreapta a presedintelui forului international, Joseph Blatter.

Fiul sau Humberto Grondona, director tehnic al nationalei Under 20 a Argentinei, a luat apararea memoriei tatalui sau, in ziarul La Nacion. El a afirmat: "Trebuie anchetat, mi se pare normal ca responsabilii sa cada, daca au luat decizii gresite. In calitate de fiu insa, nu am nicio suspiciune in legatura cu activitatile tatalui meu. Ei spun ca tata a luat 15 milioane de dolari, insa daca ar fi asa, eu as fi multimilionar. Iar eu sunt departe de asa ceva".

El a adaugat: "Toata lumea se uita la familia mea, dar mai bine s-ar ocupa de CONMEBOL: cu siguranta sunt alte persoane ce au ocupat posturi importante si care ar trebui implicate".
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Ce solutie au gasit elvetienii pentru a-i proteja de presa pe oficialii FIFA incatusati de procurori: cearceafuri de la hotel
Ce solutie au gasit elvetienii pentru a-i proteja de presa pe oficialii FIFA incatusati de procurori: cearceafuri de la hotel

Mai multi oficiali de rang inalt ai FIFA au fost retinuti de procurorii elvetieni miercuri dimineata intr-un hotel de cinci stele din Zurich.

Scandal fara precedent la FIFA. Sapte oficiali, intre care si vicepresedintele Jeffrey Webb, arestati pentru coruptie
Scandal fara precedent la FIFA. Sapte oficiali, intre care si vicepresedintele Jeffrey Webb, arestati pentru coruptie

Federatia Internationala de Fotbal este zguduita de un scandal fara precedent. La Zurich au fost arestati 7 inalti responsabili ai FIFA.

Cine opreste
Cine opreste "dictatura" lui Sepp Blatter? A inceput campania pentru alegerile FIFA: Cum se da lupta de 1 miliard in fotbal

Mita, santaj, coruptie si chiar sclavie moderna. FIFA a devenit in ultimii ani sinonima cu orice, mai putin cu fotbalul.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.