Cariera sportiva a unui tanar, amenintata de religia de care apartine. Ce solutie a gasit
Un sportiv britanic se afla in fata unei serioase dileme morale. Cariera lui este serios pusa in pericol de regulie stricte impuse de religia musulmana careia ii apartine.
Moe Sbihi s-a bucurat enorm cand a fost ales sa faca parte din echipa de 8 vaslasi care va participa la Jocurile Olimpice de la Londra.
Entuziasmul s-a transformat curand in neliniste, cand si-a dat seama ca perioada in care va avea loc competitia sportiva coincide cu postul Ramadanului.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Este vorba de o luna de zile de post foarte strict: credinciosii nu au voie sa manance sau sa bea nimic de la rasaritul pana la apusului soarelui.
Sportul, stimulent al sanatatii. Afla ce sport este potrivit pentru copilul tau
Cum privarea de hrana i-ar afecta serios forta fizica si prin urmare performanta intregii echipe, tanarul s-a gandit sa amane perioada de post.
Imamul l-a avertizat insa ca, daca va face asta, pentru fiecare zi de post nerespectata, va fi obligat sa tina post o luna intreaga. In total, asta ar insemna un an de zile de post pe perioada zilei.
Cautand cu disperare o solutie cat de cat acceptabila, Moe a aflat ca un fotbalist marocan, Badou Zaki, a gasit o metoda care ii permite sa nu posteasca de Ramadan: acesta plateste, in schimb, mese pentru oamenii sarmani.
Canotorul va adopta si el aceasta solutie: pentru fiecare zi de post pe care nu o respecta, va plati cate 60 de portii de mancare saracilor. Deci, in aceasta vara, 1.800 de oameni nevoiasi din Maroc (tara de origine a tatalul sau) vor manca pe banii sai.
Moe va plati 1.000 de lire sterline unei organizatii caritabile care ajuta copiii marocani si inca 1.000 de lire va dona, prin intermediul rudelor sale, care se afla in Maroc si care vor cumpara alimentele.
Sbihi este unul din cei 3.000 de musulmani care vor participa la Jocurile Olimpice din perioada Ramadanului, confruntandu-se astfel cu aceeasi dilema.
Pentru ei, organizatorii competitiei vor asigura servirea unui mic dejun foarte matinal, inainte de rasaritul soarelui si a unei cine tarzii, dupa apus, relateaza Daily Mail.
Situatia lor este similara scenariului din filmul de success Care de Foc (Chariots of Fire), realizat in 1981, care prezenta povestea unui atlet crestin, care refuzat sa participle la o cursa de viteza, care avea loc intr-o duminica.
Citeste pe www.sport.ro toate informatiile de la Jocurile Olimpice 2012 din Londra.