Capitala ISIS, pentru prima data sub asediu in ultimii 2 ani. Armata siriana incearca eliberarea provinciei Rakka

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58
soldat sirian

Armata siriana a intrat in provincia Rakka, pentru prima data in ultimii doi ani, dupa ce a avansat in cadrul unei ofensive sprijinite de rusi impotriva militantilor din Statul Islamic.

Anuntul a fost facut sambata de Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, o organizatie care monitorizeaza evolutia razboiului, citata de Reuters.

Purtatorii de cuvant ai armatei nu au comentat informatia, relateaza news.ro.

Armata rusa a lansat vineri bombardamente intense in zonele controlate de teroristii ISIS in estul provinciei siriene Hama, la granita cu provincia Rakka, iar armata a ajuns la marginea provinciei.

Orasul Rakka este capitala de facto a ISIS in Siria si una dintre cele mai importante tinte pentru cei care vor sa distruga auto-proclamatul Califat al organizatiei teroriste.

Ofensiva armatei siriene este al treilea asalt de proportii asupra Califatului din ultimele zile, duupa ce fortele irakiene au incercat sa atace un oras, iar militiile siriene au avansat cu sustinerea SUA.

Aceste trei mari ofensive marcheaza una dintre cele mai agresive campanii impotriva Statului Islamic din ultimii doi ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO