"Cand se termina banii, se intorc sa mai fure". Averea tiganilor arestati in UK, subiect de reportaj

Ultima actualizare: 04-11-2012 02:15
vila de tigani 4

GALERIE FOTO. Daily Mail scrie un amplu reportaj despre clanul de tigani romani Rostas, arestat in Marea Britanie pentru furt din buzunare. In numai cativa ani, familia, originara din Huedin, a strans o adevarata avere.

Membrii clanului Rostas traiau la Londra din ajutor social, dar principalul lor venit era jefuirea navetistilor, care adormeau noaptea in trenuri.

Potrivit Daily Mail, familia Rostas a ajuns foarte bogata prin aceste infractiuni, construindu-si patru vile in Romania.

Infractiunile au avut loc timp de cel putin doi ani, clanul facand aproximativ 500 de victime, cred politistii britanici, desi cei acuzati recunosc numai 185 de jafuri.

Pe langa bani, tiganii furau si telefoane mobile, pe care le vindeau in Romania. Cu banii obtinuti, ei si-au construit patru vile la Huedin, publicatia britanica remarcand si “prostul-gust” ale acestor constructii.

Toate vilele sunt lasate nefinisate, pentru ca proprietarii sa nu fie obligati sa achite impozitele prevazute de lege.

Reporterii Daily Mail au luat un interviu unui membru al clanului Rostas, care locuieste la Huedin si se lauda cu averea familiei sale:

“Suntem foarte bogati. Muncim in Anglia, Spania si Franta, castigam foarte multi bani”, spune acesta, precizand ca pentru una dintre vile, cu emblema Mercedes in varful turnuletelor, clanul a platit nu mai putin de un million de euro.

Jurnalistii straini scriu si despre masinile de lux ale familiei Rostas: Mercedes, Audi si BMW, toate cu numere de inmatriculare britanice si irlandeze, dar si despre ceasurile de aur si bijuteriile scumpe pe care le afiseaza ostentativ.

Reporterii il citeaza pe unul dintre vecinii familiei, inginerul Artur Potra, care povesteste cum s-a imbogatit aceasta familie prin furturi si prin trafic de tigari si alcool, inca din anul 1990.

“Stau 11 luni in Marea Britanie, apoi vin cu bani, stau aici o luna si mai investesc 10.000 de euro in case”, spune el. “Petrec, joaca la casino, mananca cat pot de mult si cand se termina banii, se intorc sa mai fure”.

Potrivit lui Artur Potra, familia s-ar ocupa si de camatarie.

Memebrii clanului Rostas au emigrat in Marea Britanie in urma cu zece ani, declarand ca sunt refugiati si de atunci traiesc din ajutoare sociale, invocand diverse handicapuri si numarul mare de copii pe care trebuie sa-i creasca. Ei locuiesc in doua case inchiriate in Gravesend, Kent.

Patru membri ai familei au pledat deja vinovati pentru furt, iar aceasta nu este prima data cand sunt arestati, precizeaza detectivul Tim Weekes, adaugand ca este vorba de o grupare organizata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO