Când ar urma să aibă loc a doua dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden
A doua dezbatere dintre președintele Donald Trump și contracandidatul său democrat Joe Biden este programată pentru data de 15 octombrie, în Miami, Florida.
Comisia care supraveghează dezbaterile prezidențiale din SUA a anunțat că va schimba formatul dezbaterilor, pentru a se asigura că următoarele două întâlniri dintre Donald Trump și Joe Biden se desfășoară într-un mod mai ordonat, relatează BBC.
Printre măsurile discutate se numără oprirea microfoanelor celor doi candidați în cazul în care încearcă se se întrerupă unul pe celălalt, conform unor informații apărute în presa americană.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anunțul comisiei vine în urma dezbaterii haotice care a avut loc marți noapte în Statele Unite.
Ambele echipe de campanie vor fi informate cu privire la noile măsuri, care nu vor fi negociabile. Echipa președintelui Donald Trump a criticat deja planurile comisiei.
Ce șanse sunt să se mai organizeze o a doua dezbatere electorală
Având în vedere faptul că Donald Trump a fost confirmat cu Covid-19 vineri, au fost ridicate o serie de semne de întrebare cu privire la capacitatea fizică a acestuia de a participa la o dezbatere, conform The Guardian.
Teoretic, pentru o perioadă de minim două săptămâni, Trump și soția sa, Melania, ar trebui să stea în carantină.
În cazul în care președintele se simte suficient de bine, acesta ar putea participa online la dezbatere.
Din punct de vedere politic, dacă Trump este asimptomatic, există pericolul să minimalizeze impactul virusului în fața susținătorilor săi, care îi împărtășesc deja scepticismul cu privire la Covid-19.
În cazul în care președintele dezvoltă simptome grave, este foarte probabil să primească un val de simpatie publică, la fel cum s-a întâmplat în cazul prim-ministrului britanic Boris Johnson.